marți, iunie 18, 2024
AcasăLocal BTRezultate remarcabile obținute de elevii dărăbăneni la olimpiadele școlare

Rezultate remarcabile obținute de elevii dărăbăneni la olimpiadele școlare

Elevii Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” din Darabani au obținut rezultate remarcabile la diverse olimpiade școlare care s-au desfășurat până acum. Astfel, elevii de la Școala Bajura au reușit să se califice pentru a treia oară la etapa națională a Olimpiadei „Universul cunoașterii prin lectură”. Cea care va participa la următoarea etapă este eleva Niculina Tudosă, din clasa a VIII-a, care a obținut 92,5 puncte. Etapa națională urmează să aibă loc la sfârșitul lunii mai, la Focșani.

Etapa județeană a Olimpiadei dedicată elevilor din mediul rural, Universul cunoașterii prin lectură, s-a desfășurat duminică, la Școala nr13, în cadrul căreia elevii din Bajura, coordonați de profesoara de limba și literatura română Cardaș Mihaela, au obținut punctaje remarcabile.

Astfel, de la clasa a VI-a Robert Antonesei a obținut 81 de puncte, Andrei Șușu 81.5 puncte și Miruna Tănasă, 82 de puncte. De la Clasa a VII-a Alexandra Postolachi a obținut 83.5 puncte, Alexandru Iftincă, 72 de puncte și Carla Ștefania Cam 67,5 puncte. De la clasa a VIII-a, eleva Niculina Jalbă a reușit să obțină 72,25 puncte. Etapa națională urmează să aibă la sfârșitul lunii mai, la Focșani.

„Reușita lor a fost feedbackul de care aveam nevoie după perioada vitregă prin care a trecut învățământul în perioada pandemiei”

Potrivit Mihaelei Cardaș, elevii au reușit să se califice la etapa națională și în 2019 și 2020, însă din cauza pandemiei aceasta a fost suspendată.

„Rezultatele obținute de elevii noștri la competițiile județene au dovedit faptul că nimic nu poate stă în calea succesului atunci când există voință, implicare și dragoste pentru actul educațional. Reușita lor a fost feedbackul de care aveam nevoie după perioada vitregă prin care a trecut învățământul în perioada pandemiei. Spiritul competițiilor a reaprins în sufletul lor dorința de a-și depăși limitele, de a cuteza să facă pași mici și siguri către împlinirea visurilor pe care parcă se așternuse praful… Dați frâu liber imaginației, lăsați cuvintele să contureze tot ceea ce simțiți! Avem încredere în voi!”, a transmis Mihaela Cardaș.

De asemenea, elevii dărăbăneni s-au remarcat și la alte olimpiade. Astfel, la olimpiada de limba și literatura română s-a calificat la etapa națională eleva Ștefania Horopciuc, iar la Olimpiada interdisciplinară „Cultură și spiritualitate românească”, au reușit să meargă mai departe elevele Niculina Jalbă și Alexa Karina.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
18.7 ° C
18.9 °
18.6 °
83 %
1kmh
39 %
mar
28 °
mie
32 °
joi
25 °
vin
28 °
sâm
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De când cu egalităţile astea de gen, nici nu mai ştii cine intră peste tine la baie.

EDITORIAL

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) ori s-au făcut de râs, ori au făcut-o intenționat, caz în care și-au bătut...

EPIGRAMA ZILEI

Sper ca la iarna  viitoare Să nu strig iar în gura mare : ”La vremuri noi, Tot ... boi!” -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...