joi, iulie 18, 2024
AcasăLocal BTCentru de sprijin gratuit pentru cetăţenii ucraineni, de la Crucea Roșie

Centru de sprijin gratuit pentru cetăţenii ucraineni, de la Crucea Roșie

Societatea Națională de Cruce Roșie – Filiala Botoșani a amenajat un spațiu de unde cetățenii ucraineni pot să se aprovizioneze gratuit cu alimente neperisabile, produse de băcănie, mâncare pentru copii, produse de igienă personală și general pentru adulți și copii, pături, perne, lenjerie de pat, îmbrăcăminte și încălțăminte, în limita stocurilor existente.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Astfel, de luni până sâmbătă, între orele 12.00 – 15.00, persoanele refugiate din Ucraina sunt așteptate la sediul din strada Victoriei nr. 7, municipiul Botoșani. Singura condiție pentru a beneficia de acest sprijin este să facă dovada cetățeniei ucrainene.

„Măsura a fost luată după ce tot mai des, cetățenii ucraineni stabiliți temporar în județul Botoșani solicită ajutor. În ultima săptămână, pe platforma www.sprijindeurgenta.ro , cât și la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) Botoșani s-au înregistrat tot mai multe cereri de alimente, produse de igienă personală și generală, îmbrăcăminte și încălțăminte, pături, perne, lenjerii de pat, vase de gătit, veselă și tacâmuri. Unele cereri nu sunt însoțite de o adresă sau alte date suplimentare despre solicitanți. Identificarea acestora, a adresei și listei de necesități, presupune un efort susținut din partea autorităților”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi.

Національне товариство Червоного Хреста – Ботошанська філія облаштувало приміщення, де громадяни України можуть безкоштовно отримати швидкопсувні продукти харчування, продукти, дитяче харчування, засоби особистої та загальної гігієни для дорослих і дітей, ковдри, подушки, постільну білизну, одягнені та взуті в межах наявних запасів. Так, з понеділка по суботу з 12.00 до 15.00 біженців з України очікують у штаб-квартирі на вулиці Перемоги № 1. 7, муніципалітет Ботошани.
Єдина умова для отримання цієї підтримки – підтвердження громадянства України.

Такий захід було вжито після того, як все частіше громадяни України, які тимчасово проживають у повіті Ботошань, звертаються за допомогою.

За останній тиждень на платформі www.sprijindeurgenta.ro, а також в окружному центрі координації та управління втручанням (CJCCI) Ботошані все більше запитів на продукти харчування, засоби особистої та загальної гігієни, одяг та взуття, ковдри. були зареєстровані., подушки, постільна білизна, посуд, посуд та столові прибори. Деякі запити не супроводжуються адресою чи іншою додатковою інформацією про заявників. Виявлення їх, їх адреси та переліку потреб вимагає постійних зусиль з боку влади.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
30.6 ° C
30.6 °
30.5 °
50 %
3.5kmh
100 %
joi
29 °
vin
33 °
sâm
32 °
Dum
29 °
lun
27 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

La ce vremuri sunt, e bine să ai ventilator la purtător.    

EDITORIAL

La primul congres al PMR - 21-23 februarie 1948, interpelat de Petru Groza, care i-a atras atenția că închisorile sunt pline de țărani și...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...