luni, iunie 17, 2024
AcasăLocal BTDaruri pentru refugiați de la pompierii botoșăneni, în prag de sărbători

Daruri pentru refugiați de la pompierii botoșăneni, în prag de sărbători

Refugiații ucraineni, cazați temporar la centrul din Horodiștea, comuna Păltiniș, au avut partea de o surpriză plăcută din partea pompierilor botoșăneni, chiar în prag de sărbători. De asemenea, pompierii au făcut același lucru și cu mai multe familii nevoiașe din comună, tot pentru a le aduce zâmbetul pe buze cu ocazia sărbătorilor pascale.

„Pentru noi, sărbătorile sunt fericite atunci când dăruim. Astăzi, am oferit bucurie ucrainenilor cazați temporar la Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Horodiștea, dar și unor familii nevoiașe din comuna Păltiniș”, au transmis reprezentanții ISU Botoșani.

Impresionați de poveștile lor de viață, salvatorii botoșăneni au dorit să le aducă un strop de alinare şi le-au dus alimente pentru masa de Paște.

Și pentru că, în zilele de Paște, de pe masă nu pot să lipsească preparatele tradiționale, pompierii au încondeiat ouă împreună cu cele 44 de persoane din Ucraina, cazate la Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Horodiștea.

Am fost alături de ei încă din prima clipă când au făcut pasul spre siguranță. Le-am șters lacrimile, i-am încurajat, i-am sprijinit să își găsească un loc unde să stea temporar, i-am dus la destinațiile dorite și le-am dat informații utile. Astăzi, am revenit în mijlocul lor să le aducem o fărâmă din bucuria Sărbătorii Învierii Domnului, au povestit aceștia.

La activitate au participat și noii colegi ai copiilor ucraineni de la Școala Gimnazială „Episcop dr. Partenie Ciopron” din Horodiștea, seniorii comunității și angajații Primăriei comunei Păltiniș. Darurile cumpărate de pompieri au fost primite cu emoție și lacrimi de mulțumire. Dăruind câte puţin, fiecare a adus speranța în inimile acestor persoane.

La rândul lor, ne-au oferit zâmbete și îmbrățișări, un „Paște” pe care îl vom păstra permanent în inimile noastre. Nu vorbim aceeași limbă, dar împărtășim aceeași credință și avem aceleași tradiții”, au mai transmis pompierii botoșăneni.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17.8 ° C
20.6 °
17.8 °
78 %
1.4kmh
0 %
lun
26 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
25 °
vin
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici nu știi, la vremea asta, și îți dai seama abia când te întorci la mașină că e vremea culesului.

EDITORIAL

Aproape sigur, în istoria locurilor în care ne ducem existențele, Valeriu Iftime nu va rămâne ca nabab, afacerist de frunte sau ca profesionist desăvârșit...

EPIGRAMA ZILEI

Pleacă ăștia, nu-i problemă Însă eu am o dilemă : Oare ăia care vin Or să fure mai puțin? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...