miercuri, mai 22, 2024
AcasăLocal BTSocial democraţii şi-au impus administratorii la Eltrans (video)

Social democraţii şi-au impus administratorii la Eltrans (video)

Social democraţii din deliberativul local, susţinuţi de consilierii de la USR, şi-au impus un nou Consiliu de Administraţie la societatea Eltrans. Motivat de faptul că mandatul actualului CA expiră pe 20 aprilie, primarul Cosmin Andrei a iniţiat un proiect de hotărâre care a fost dezbătut în şedinţa de astăzi, 19 aprilie, a Consiliului Municipal.

Eu vreau să fac niște propuneri, iar propunerile mele vor fi cele normale și reale. Este vorba de acele persoane care au fost confirmate de firma de recrutare acum doi ani și jumătate. Am insistat pe acest proiect cu toții, ați numit un Consiliu de Administraţie, s-a dovedit că acea numire a fost ilegală, chiar dacă mai este o cale de atac”, a declarat Cătălin Flutur, consilier municipal PNL.

Cătălin Flutur a propus ca din CA să facă parte: Carmen Achiței, Serghi Cracană, Mihail Gheorghiu, Cristian Hrițcu, Adrian Poclid, persoane care au participat la selecţia organizată de firma Ewora, în anul 2020.

Face doar un joc politic

În replică, Bogdan Buhăianu, i-a reproşat fostului primar că nu i-a numit pe cei care au participat la selecţia organizată pe finalul mandatului său (procedura de selecţie s-a încheiat în toamna anului 2020, înainte de alegerile locale – n.r.), apreciind că fostul primar „face doar un joc politic”.

Potrivit viceprimarului, Primăria Botoşani a câştigat două procese cu Prefectura,  „exact pe numirea CA-ului pentru o perioadă de şase luni”. Singurul proces la prima instanţă care s-a pierdut a ţinut de procedura de concurs”, a mai spus Bogdan Buhăianu. Viceprimarul i-a propus pe Simion Drelciuc, Vasile Ciocan, Andrei Beilic, Cătălin Ursu, Ana Meda Florea. Aceştia au fost făcut parte şi din CA-ul al cărui mandat expiră pe 20 aprilie.

Cum era de aşteptat, la votul secret, propunerea viceprimarului social democrat a întrunit 12 voturi, 10 date de consilierii PSD şi două de consilierii USR. Propunerea lui Cătălin Flutur a întrunit nouă voturi, opt date de consilierii PNL şi unul aparţinând viceprimarului Liviu Toma de la PRO România. De la şedinţă au lipsit Dana Lăzăruc (PSD) şi Ada Macovei (PNL), ele fiind învoite prin votul consilierilor municipali.

După votul secret pentru cele două echipe propuse, a urmat la vot proiectul de hotărâre vizând împuternicirea consilierilor municipali Bogdan Buhăianu şi Călin Bosovici, reprezentanţii Consiliului Municipal în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Eltrans, să-i numească pe noii administratori. Proiectul a întrunit 12 voturi pentru (10 PSD şi două USR), şase voturi împotrivă şi trei abţineri (Monica Adăscăliţei, Daniel Botezatu – PNL şi Liviu Toma – PRO România).

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
24 ° C
24.4 °
23.6 °
38 %
8.5kmh
14 %
mie
24 °
joi
25 °
vin
26 °
sâm
23 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ori cei care primesc de pomană o duc mai bine de aruncă totul la gunoi, ori cei care dau de pomană o duc mai...

EDITORIAL

Ori de câte ori vreun politician mai dezghețat sau mai vorbăreț este întrebat de ce el și ai lui nu repară nimic din noianul...

EPIGRAMA ZILEI

Când făcut-a rezervare A greșit, se pare, tasta Și s-a-nțeles din scrisoare C-o să vină cu … nefasta! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...