marți, iunie 18, 2024
AcasăLocal BTCompozitorul George Enescu, omagiat printr-un concert la Dorohoi

Compozitorul George Enescu, omagiat printr-un concert la Dorohoi

La 67 de ani de la trecerea în neființă a marelui compozitor botoșănean George Enescu, Muzeul Memorial, cu același nume, din Dorohoi organizează, sâmbătă, 7 mai, de la ora 17:30, un concert omagial în cinstea compozitorului.

Evenimentul va avea loc în Sala Polivalentă a Muzeului Memorial „George Enescu” din Dorohoi, fiind organizat în colaborare cu Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

În programul spectacolului, intitulat „George Enescu – 67 de ani de eternitate”, vor fi lucrări scrise de George Enescu, Alexandru Pașcanu, Paul Constantinescu, Ciprian Porumbescu, Cristea Zalu, Sabin Pautza, Bela Bartok, Francis Poulenc și Eric Satie, cântate de soliștii Gărgan Emanuela, Olteanu Andra, Balan Luca, Capră Petru, Tanasă Ana Maria, Tablan -Popescu Alexie, Tanase Abigail, Jitaru Cristina, Tanase Riccardo și Hrițcu Maria.

Profesori îndrumători sunt profesor Adriana Teodora Iftimiu, profesor Onesciuc Johannes, profesor Pintileasa Laura și profesor dr. Corina Răducanu.

George Enescu s-a născut la 19 august 1881 în satul Liveni-Vârnav din județul Botoșani, în familia arendașului Costache Enescu și a soției lui, Maria, fiica preotului Cosmovici.

După absolvirea Conservatorului din Viena cu medalia de argint, își continuă studiile la Conservatorul din Paris. La data de 6 februarie 1898 are debutul în calitate de compozitor în cadrul Concertelor Colonne din Paris cu Suita simfonică Poema Română. În același an, începe să dea lecții de vioară la București și să dea recitaluri de vioară.

Enescu a pus pe muzică câteva dintre poemele reginei Carmen Sylva, dând naștere mai multor lieduri în limba germană.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
18.7 ° C
18.9 °
18.6 °
83 %
1kmh
39 %
mar
28 °
mie
32 °
joi
25 °
vin
28 °
sâm
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Şantierele electorale au ajuns şi în faţa primăriei. Doar că zelul muncitorilor parcă nu mai e deloc la fel.  

EDITORIAL

Stăm foarte prost… Despre rezultatul alegerilor locale și europarlamentare e vorba. Noul USL a făcut ce era de făcut și a „câștigat” alegerile, procentele...

EPIGRAMA ZILEI

Deși-i mereu colorat În vopsele doctrinare, Lumea s-a edificat Că nu-i … de nicio culoare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...