spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăLocal BTBotoşănenii propun măsuri pentru rezolvarea haosului de pe străzi

Botoşănenii propun măsuri pentru rezolvarea haosului de pe străzi

Haosul de pe străzile din municipiul Botoşani, generat de lipsa locurilor de parcare, numărul mare de maşini, de şoferii care îşi fac propriile reguli de circulaţie, dar şi de maşinile şcoală care circulă la orele de vârf fix prin zonele cele mai aglomerate, le creează mari probleme botoşănenilor. Văzând „viteza” cu care se rezolvă unele probleme la nivelul primăriei, unii botoşăneni au decis să facă propuneri edililor.

Unul dintre botoşănenii care au decis să ofere o soluţie este Gabriel Atudoroaie, membru în Consiliul de Administraţie de la Nova Apaserv. El a adus în atenţie problema de pe strada Transilvaniei, dar şi soluţie pentru rezolvarea acesteia. „Strada Transilvaniei, în spatele Spitalului Judeţean. Haos de nedescris, maşini parcate pe o parte şi pe alta, circulaţie pe ambele sensuri! Dau eu o soluţie pentru cei din comisia de sistematizare, care parcă nici nu există pentru acest oraş! Sens unic dinspre strada Cuza Vodă spre strada Mihail Kogălniceanu şi s-a rezolvat problema!

Pentru alte soluţii, contactaţi-mă, dar numai prima e gratis. Oricum ar costa mai puţin decât costurile cu acea comisie!”, a scris Gabriel Atudoroaie pe pagina de facebook a Consiliului Local Botoşani.

Cum era de aşteptat, comentariile nu au întârziat să apară.

Şi eu cred că e necesară instituirea unui sens unic pe acea stradă (cu precizarea că mi se pare mai ok ca săgeata să fie invers) şi nu numai acolo. Avem o mulţime de străzi devenite parcări şi unde este aproape imposibilă circulaţia în ambele sensuri (Dimitrie Rallet, Trandafirilor, Prieteniei, Maramureş, Pod de Piatră etc). O mulţime de străzi gâtuite, unele şi bombardate, pe unde nu se conduce ci se face slalom, de-a dreptul”, a scris un botoşănean.

Poliţiştii locali au luat primele măsuri

Viceprimarul Liviu Toma, edil care coordonează Poliţia Locală, a ajuns în zonă şi l-a chemat acolo pe şeful Serviciului Rutier din cadrul Poliţiei Locale. „A venit şi un echipaj al Poliţiei Locale care a luat măsuri şi strada s-a eliberat, atât cât a fost posibil, dar au rămas multe maşini pe trotuar. Poliţiştii locali au pus la fiecare maşină invitaţie pentru şoferii respectivi să se prezinte la sediul Poliţiei Locale”, a declarat viceprimarul. Potrivit edilului, unele dintre maşinile parcate în acea zonă sunt ale unor angajaţi ai Spitalului Judeţean. „Îi cred că nu mai au posibilitatea să-şi lase maşinile în curtea spitalului sau pe strada Marchian, dar nu am să-i înţeleg niciodată pe cei care locuiesc aproape şi ar putea veni pe jos la serviciu”, a mai spus Liviu Toma.

Referindu-se la soluţia propusă de Gabriel Atudoroaie, Liviu Toma a arătat că, într-adevăr, aceasta ar rezolva problema din acea zonă. De fapt, Liviu Toma a vorbit despre necesitatea instituirii unor sensuri unice, încă din luna iulie a anului trecut.

Va trebui să stabilim sens unic pe anumite artere din municipiu, această măsură fiind aplicată în toate oraşele mari din România. Această măsură poate rezolva cele două mari probleme – o dată traficul greoi şi poluant şi lipsa locurilor de parcare. Pe strada cu sens unic, maşinile pot fi parcate pe o parte, iar pe restul străzii să circule maşinile fără probleme, într-un anumit sens pe care-l vor stabili specialiştii din cadrul acestei comisii”, declara atunci Liviu Toma.

Oprirea interzisă pe strada Iuliu Maniu

Strada Iuliu Maniu este una dintre străzile indicate de viceprimarul Liviu Toma ca fiind o arteră unde s-ar impune sens unic. Şi asta pentru că, după ce strada a fost reabilitată, mulţi botoşăneni care locuiesc în zonă preferă să-şi lase maşina în faţa curţii. Situaţia a fost analizată, recent, în Comisia de sistematizare a circulaţiei, care a decis montarea de indicatoare cu „Oprirea interzisă” pe această stradă (între strada Petru Rareş şi Strada Lalelelor”, sens spre Tulbureni.

Probleme şi în zona Bucovina

Unii botoşăneni care locuiesc în cartierul Bucovina îi aşteaptă pe membrii Comisiei de sistematizare a circulaţiei să vadă cum se circulă în zona sensului giratoriu de lângă Colegiul Economic.

Ar trebui luate unele măsuri pentru că mulţi şoferi nu respectă regulile şi se lasă cu tamponări, înjurături şi tot tacâmul. Mai mult, îi invit pe membrii comisiei pe Aleea Mihail Kogălnicean. Să vadă cât de greu este să ieşi cu maşina în strada Viilor sau în strada Mihail Kogălniceanu. Din cauza maşinilor parcate, vizibilitatea este zero”, a declarat un botoşănean care locuieşte în acea zonă.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
15.3 ° C
17.6 °
15 °
59 %
2.7kmh
66 %
Dum
14 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...