marți, februarie 27, 2024
AcasăLocal BTPremiu obţinut la Olimpiada naţională de matematică din Italia

Premiu obţinut la Olimpiada naţională de matematică din Italia

Alessio Timofte, în vârstă de 18 ani, fiul unor botoşăneni stabiliţi acum 22 de ani în Florenţa, şi care s-a calificat în această primăvară în finala Olimpiadei Naţionale de Matematică din Italia, a intrat în elita tinerilor matematicieni din Peninsulă. El a obţinut medalia de bronz la individual la această prestigioasă competiţie, ajunsă în acest an la cea de a XXXVIII-a ediţie.

Alessio a demonstrat şi la celelalte participări că românii performează şi peste graniţă, fiind mândria comunităţii româneşti din Italia. El s-a calificat atât individual, cât şi cu echipa mixtă a Liceului Ştiinţific „Copernico”, în finalele olimpiadei naţionale de matematică, organizată de Uniunea Matematică Italiană (UMI), care a avut loc în acest an în perioada 5-8 mai, la Cesenatico.

Tânărul este la a cincea participare la olimpiada naţională

Alessio este la a cincea calificare în finala naţională, iar echipa mixtă din care face parte cu colegii de liceu este la a opta calificare consecutivă în finala naţională italiană.

Rezultatul este cu atât mai meritoriu cu cât Alessio învaţă matematica din plăcere şi nu a efectuat meditaţii în particular, fiind încurajat de părinţii săi, Cornel şi Monica Timofte, să-şi cultive pasiunea pentru provocările de logică şi matematică.

Liceul „Copernico” la care performează şi Alessio este unul al elitelor în această disciplină, patru dintre cele şapte locuri în finala naţională pentru regiunea Florența-Prato fiind adjudecate de elevi ai acestei unităţi de învăţământ.

Alessio este obişnuit cu performanţele educaţionale, având calificative maxime şi premii la mai multe concursuri şcolare încă din anii şcolii primare, dar are şi alte pasiuni, cum ar fi pianul, instrument cu care a obţinut de asemenea mai multe premii în Italia.

El este acum în anul cinci de liceu şi se pregăteşte în această perioadă şi pentru admiterea la universitate, fiind hotărât să urmeze facultatea de matematică, pentru a deveni profesor universitar în această disciplină.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.8 °
9.4 °
58 %
4.5kmh
99 %
mar
13 °
mie
13 °
joi
13 °
vin
14 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când nu te ajută foarte mult caii de sub capotă mai pui măcar nişte aripi pe spate.

EDITORIAL

Stă în ADN-ul românului să se considere mai deștept decât este cazul. Cel mai adesea preferă să vorbească despre sine la persoana a treia...

EPIGRAMA ZILEI

Dotați cu un har divin, Ei la bară, fac minuni. Nu transformă apa-n vin Ci adevăru-n minciuni!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...