miercuri, februarie 28, 2024
AcasăLocal BTBacalaureat 2022 - Subiecte accesibile la proba obligatorie a profilului

Bacalaureat 2022 – Subiecte accesibile la proba obligatorie a profilului

Marţi, 21 iunie, absolvenţii de liceu promoţia 2022 şi cei înscrişi din promoţia anterioară au susţinut proba obligatorie a profilului. Dintre cei 2663 de candidaţi înscrişi, 55 nu s-au mai prezentat în sălile de examen. „Din totalul candidaţilor, 905 au susţinut proba la istorie şi 1703 la matematică„, a transmis Irina Telişcă, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

La ieşirea din sălile de examen, câţiva candidaţi de la Colegiul „A.T. Laurian” au declarat că subiectele nu au fost grele şi sunt siguri că vor lua note mari. Şi mulţi candidaţi de la Colegiul „Mihai Eminescu” au ieşit din săli bucuroşi, convinşi că vor lua note foarte mari. „Subiectele au fost uşoare, pe gustul tuturor elevilor. Consider că pentru un asemenea examen e nevoie de un grad de dificultate mai ridicat, dar nu pot să zic că nu m-am bucurat de subiect. Cred că vor fi multe note mari la istorie„, a spus Iosif Pintilie.

„Vor fi multe note mari şi foarte mari”

Profesorul Daniela Trişcă Vicol, fost inspector şcolar de matematică, a declarat că subiectele au fost „clasice, medii”, nota 6 putând fi luată fără prea mare efort. „Au fost şi exerciţii care presupuneau atenţie, de fapt noţiuni de fineţe care diferenţiază copiii foarte buni de cei buni. Subiectele au fost asemănătoare cu cele din testele de antrenament. Vor fi multe note mari şi foarte mari”, a precizat Daniela Trişcă Vicol. buni de cei foarte

La istorie au dat examen elevii de la filiera teoretică, profil umanist, toate specializările, profil artistic – toate specializările; profil sportiv – toate specializările, profil pedagogic, specializările: bibliotecar-documentarist, instructor-animator, instructor pentru activităţi extraşcolare, pedagog şcolar, educator-puericultor; profil teologic – toate specializările.

La subiectul I elevii au avut două texte suport, unul scris de T. Judt, din Epoca postbelică: o istorie a Europei de după 1945 și altul de I. Kershaw, din Drumul spre iad. Europa, 1914-1949.

Subiectul al II-lea a avut ca text suport un fragment din Ioan Aurel Pop și I. Bolovan, din Marea istorie ilustrată a României și a Republicii Moldova.

La Subiectul al III-lea, candidaţilor li s-a cerut să scrie, în aproximativ două pagini, un eseu despre evoluția spațiului românesc în a doua jumătate a secolului al XIX-lea și în primele două decenii ale secolului al XX-lea.

Eseul este mediu, s-a dat de multe ori această perioadă. Primele întrebări sunt relativ simple, doar pe baza textului, nu greșește nimeni acolo. Ultimele două întrebări de la texte sunt un pic mai dificile”, a declarat profesorul Bogdan Caranfilof.

Profesorul Daniel Botezatu, fost inspector şcolar general, a apreciat că subiectele au fost accesibile, ceea ce înseamnă că vor fi multe note mari, inclusiv multe note de 10. „Nu au existat capcane sau cerinţe care să impună o scădere a punctajului. Cine a citit cu atenţie textele de antrenament şi a lucrat pe ele poate să ia 10 fără probleme”, a mai precizat Daniel Botezatu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
4.5 ° C
4.6 °
2.7 °
77 %
2.8kmh
87 %
mie
14 °
joi
14 °
vin
15 °
sâm
11 °
Dum
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dragobetele nu a trecut cu bine chiar pentru toţi îndrăgostiţii.

EDITORIAL

Ca (aproape) orice trăitor al acestor timpuri, sunt și eu prezent pe o rețea de socializare, unde în afară de opiniile strict personale concepute...

EPIGRAMA ZILEI

Când l-am întrebat de mațul Cu care făcea cârnațul Mi-a spus cu juma’ de gură : -Nu mai am bre, umplutură!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...