marți, iunie 18, 2024
AcasăLocal BTDotări europene pentru combaterea dezastrelor la granița româno-ucraineană

Dotări europene pentru combaterea dezastrelor la granița româno-ucraineană

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani a finalizat proiectul realizat din fonduri europene și care viza eficientizarea intervențiilor în cazul unor dezastre naturale la frontiera cu Ucraina.

Intitulat „Soluții comune la probleme comune – dezastre naturale și cauzate de om la granița Româno-Ucraineană, proiectul a urmărit îmbunătățirea colaborarea transfrontalieră România-Ucraina, în domeniul prevenirii situațiilor de urgență. Implementarea a fost realizată printr-un consorțiu format din patru parteneri respectiv primăriile comunelor Hudești și Păltiniș (județul Botoșani), Consiliul Local Mămăliga (districtul Cernăuți, Ucraina) și ISU Botoșani.

Proiect în valoare de 553.587,92 euro

Cu un buget total de 553.587,92 euro, din care 494.829,4 euro finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europene, bani asigurați prin Programul Operațional Comun România-Ucraina ENI-CBC 2014-2020, proiectul a presupus o serie de investiții la nivelul comunelor Păltiniș, Hudești (România) și Mămăliga (Ucraina), dar și a Detașamentului de Pompieri Dorohoi din subordinea ISU Botoșani.

Astfel, au fost achiziționate peste 150 de echipamente specializate (3 autospeciale de intervenție rapidă, echipamente de salvare, echipamente de protecție pentru pompieri etc.) ce au intrat în dotarea Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din cadrul primăriilor Păltiniș, Hudești (România) și Mămăliga (Ucraina) dar și a Detașamentului de Pompieri Dorohoi din subordinea ISU Botoșani, modernizarea sistemului local de alarmare a populației în 4 din cele 6 sate componente ale comunei Mămăliga, modernizarea bazei de instrucție a Detașamentului de Pompieri Dorohoi pentru creșterea capacității de intervenție și de eficientizare a răspunsului instituției în situații de urgență.

Totodată, a fost elaborat și un plan comun de acțiune, care a fost creionat de 8 experți, în scopul eficientizării cooperării în situații de urgență cum ar fi inundații, incendii și alte dezastre naturale sau cauzate de om. Documentul a fost supus aprobării și adoptării de către factorii de decizie de la nivel local din Păltiniș, Hudești (România) și Mămăliga (Ucraina) în scopul asigurării siguranței și securității populației.

Proiectul a fost realizat după ce în ultimii ani localitățile de pe malul râului Prut s-au confruntat cu mai multe inundații generate de creșterea debitelor râului, ca urmare ploilor  abundente.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
22.9 ° C
25.9 °
22.8 °
64 %
2.1kmh
47 %
mar
22 °
mie
33 °
joi
24 °
vin
28 °
sâm
32 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Şantierele electorale au ajuns şi în faţa primăriei. Doar că zelul muncitorilor parcă nu mai e deloc la fel.  

EDITORIAL

Stăm foarte prost… Despre rezultatul alegerilor locale și europarlamentare e vorba. Noul USL a făcut ce era de făcut și a „câștigat” alegerile, procentele...

EPIGRAMA ZILEI

Deși-i mereu colorat În vopsele doctrinare, Lumea s-a edificat Că nu-i … de nicio culoare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...