marți, august 9, 2022
AcasăLocalScandal cu înjunghieri în sediul Poliţiei (video)

Scandal cu înjunghieri în sediul Poliţiei (video)

Incident deosebit de grav petrecut în sediul Poliției din Botoșani. Un bărbat, adus la poliție pentru a fi anchetat în legătură cu un caz de tâlhărie, a pus pe jar întreg inspectoratul de poliție, după ce a scos un cuțit chiar în timpul audierilor.

În vârstă de 30 de ani, botoșăneanul a fost dus la audieri după ce polițiștii au bănuit că ar fi fost autorul unei tâlhării. Oamenii legii au făcut, însă, o greşeală care ar fi putut conduce la o adevărată tragedie. L-au dus pe bărbat într-unul dintre birourile de la serviciul de cercetări penale, din sediul Inpectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), însă nu l-au percheziţionat înainte. Aşa se face că, la un moment dat, în timpul audierii, bărbatul a scos un cuțit, pe care îl avea ascuns într-un ciorap.

Acesta a început să îi amenințe pe polițiștii aflați în birou că se va înjunghia dacă cineva mai intră în încăpere. Imediat, biroul respectiv a devenit cea mai importantă încăpere din IPJ, fiind dată alertă către echipa de mascați. Aceștia au ajuns la ușa biroului, însă nu puteau intra, pentru că bărbatul anchetat continua să amenințe că se înjunghie în piept. De altfel, acesta s-a și înjunghiat în zona inimii, de trei ori. Rănile au fost superficiale, însă, tânărul a început să sângereze abundent.

Situație detensionată de negociatorul de la mascați

Cel care a reușit să detensioneze situația a fost negociatorul IPJ, care face parte din trupele speciale ale instituției.

Acesta a mers la biroul în care era cel anchetat şi, după câteva zeci de minute de discuții, a reușit să îl deposedeze de cuțit. Imediat după, în cameră au intrat mascaţii, bărbatul fiind imobilizat.

Ambulanță solicitată la IPJ

Din cauza sângerării, polițiștii au apelat la serviciul 112, pentru a solicita intervenția unei ambulanțe. Astfel că un echipaj cu medic de la Ambulanță a ajuns în scurt timp la fața locului și i-a acordat celui rănit primul ajutor.

Ulterior, cadrele medicale au luat decizia de a-l transporta la Urgente, pentru mai multe investigații și tratament de specialitate.

Ambulanța a fost însoțită de un echipaj de la trupele speciale, care l-a păzit pe bărbat în timpul investigațiilor medicale.

Anchetă demarată la nivelul IPJ

Având în vedere că bărbatul nu a fost controlat corporal înainte de a fi dus la audieri, la nivelul IPJ a fost declanşată o anchetă internă. „Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani a dispus verificări, prin intermediul Biroului Control Intern, cu privire la modul de respectare a procedurilor de către polițiști”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

play-rounded-fill
play-rounded-fill
play-rounded-fill

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
23.5 ° C
24 °
21.6 °
55 %
4kmh
26 %
mar
26 °
mie
19 °
joi
25 °
vin
29 °
sâm
29 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar pe Arafat au reușit să îl decontamineze.

EDITORIAL

Mai e ceva timp până la următorul set de alegeri - și încă ce alegeri; că va fi set complet - astfel că pentru...

EPIGRAMA ZILEI

La mijloc de codru des Toate păsările ies Deci acolo mergi bădică De vrei să vezi păsărică... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...