spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăLocal BTBugetul municipalității a fost rectificat

Bugetul municipalității a fost rectificat

Întruniți în ședință ordinară, consilierii municipali au votat joi proiectul privind rectificarea bugetului local. Astfel, aleșii locali au votat includerea în buget a veniturilor din impozite și taxe locale și din taxa de reabilitare termică încasate suplimentar față de bugetul aprobat, cu repartizarea acestora pe obiective de investiții.

Pentru secțiunea de funcționare a bugetului local s-au aprobat modificări în cadrul aceluiași capitol bugetar, între titluri de cheltuieli. S-a aprobat și rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli la Teatrul „Mihai Eminescu” și modificarea listei de investiții la Serviciul Public de Administrare Piețe, Obor și Cimitire.

Bugetul local a fost rectificat prin suplimentarea veniturilor și cheltuielilor municipalității cu suma de 112.790 de lei.  Veniturile de 112.790 de lei includ: 80.000 de lei din impozitul pe veniturile din transferul proprietăților imobiliare din patrimoniul personal, 31.790 de lei reprezentând taxe judiciare de timbru și alte taxe de timbru și 1000 de lei încasați din taxa de reabilitare termică a unor blocuri.

Bani pentru lucrările în școli

Votul a fost așteptat de conducerile unor unități de învățământ care au solicitat fonduri pentru executarea unor lucrări în timpul vacanței de vară. Fondurile repartizate unităților de învățământ totalizează 114.000 de lei.

Școala 12 a primit 34.000 de lei, pentru lucrări de reparații și igienizare a subsolului Grădiniței 15. Urmare a demersurilor făcute de conducerea Liceului de Artă „Ștefan Luchian”, unitatea a primit 38.000 de lei pentru reparații curente în curtea interioară, respectiv igienizare și reparații săli de clasă.

Tot pentru reparații în curtea interioară și igienizare, reparații săli de clasă, Liceul „Dimitrie Negreanu” va folosi 40.000 de lei.

În schimb, pentru Școala 11 s-a alocat suma de 2000 de lei, reprezentând cheltuielile făcute de profesorii care au însoțit elevi la olimpiadele naționale.

Bani pentru Nova Apaserv

Rectificarea a presupus și alocarea a 111.790 de lei reprezentând aport la capitalul social al Nova Apaserv. Majorarea aportului Municipiului Botoșani la capitalul social al societății Nova Apaserv a fost aprobată în ședința extraordinară din 23 iunie. Banii alocați de municipalitate ar urma să fie folosiți pentru achiziționarea unor utilaje care să fie folosite pentru remedierea avariilor care apar în rețeaua de apă și canalizare din oraș.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15.3 ° C
15.6 °
12.1 °
58 %
1.3kmh
100 %
mie
15 °
joi
22 °
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Oamenii se pregătesc, se vede că vin sărbătorile.

EDITORIAL

Eliminarea din cărțile Primăriei pe motive de incompatibilitate a medicului Cîrstoiu este doar praful în ochi pe care Ciolacu și ai lui ni l-au...

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...