miercuri, februarie 21, 2024
AcasăLocal BTMunicipalitatea execută lucrări în locul Nova Apaserv

Municipalitatea execută lucrări în locul Nova Apaserv

După zeci de sesizări primite de la cetățeni, conducerea Primăriei Botoșani a decis să refacă zonele unde s-a intervenit pentru remedierea unor avarii la rețeaua de apă și canalizare. Asta după ce s-a constatat că nici amenzile date de polițiștii locali din cadrul Biroului disciplina în construcții nu duc la rezolvarea acestor probleme.

În municipiu sunt zeci de astfel de zone, iar edilii au decis că nu mai pot aștepta la nesfârșit ca lucrările să fie făcute de Nova Apaserv. De fiecare dată, reprezentanții operatorului de apă au oferit drept scuză faptul că sunt multe avarii, dar și că societatea se confruntă cu probleme financiare. Din cauza acestora, există întârzieri la plata lucrărilor executate de firma cu care a fost încheiat contract pentru refacerea zonelor unde s-a intervenit la avarii.

Contravaloarea lucrărilor va fi recuperată de la Nova Apaserv

Potrivit viceprimarului Liviu Toma, până la această dată au fost făcute lucrări pe Aleea Ion Frunzetti, strada Mihail Kogălniceanu nr. 57 (numai partea carosabilă), strada Mihail Kogălniceanu nr.58, strada Vasile Lupu – intersecție cu strada Armeană și strada Popa Șapcă, nr. 82. Lucrările au fost executate de muncitorii de la Conrec, firmă care are contract cu municipalitatea pe întreținere și reparații străzi.

Contravaloarea acestor lucrări va fi recuperată de la Nova Apaserv. „Constructorul încă nu ne-a comunicat care este costul acestor lucrări. De regulă, ne transmite o situație la una – două săptămâni cu toate lucrările executate în municipiu și de acolo vom extrage și sumele pe care trebuie să le recuperăm de la Nova Apaserv„, a explicat Liviu Toma.

Potrivit Regulamentului privind stabilirea condițiilor pentru eliberarea avizelor de intervenție și Acordurilor Administratorului Drumului, urmărirea și recepția lucrărilor de intervenții la rețelele edilitare de utilități publice pe raza municipiului Botoșani, în zece zile calendaristice de la eliberarea avizului de spargere, operatorul trebuie să repare străzile sau trotuarele afectate de lucrările de intervenţie la reţelele de apă – canal.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
10.6 °
8.2 °
75 %
2.8kmh
100 %
mie
9 °
joi
11 °
vin
14 °
sâm
15 °
Dum
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe Bulevard pare că se pregăteşte ceva pentru botoşăneni.

EDITORIAL

De fiecare dată când un politruc ales sau numit într-o funcție publică o dă prin bălării, vine în fața noastră cu un text de-a...

EPIGRAMA ZILEI

Când vin seara târzior Și intru-n dormitor sfios Ea croșetează de zor Un ochi pe față… doi pe dos! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...