vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTProiect pentru conectarea persoanelor cu dizabilități la piața muncii

Proiect pentru conectarea persoanelor cu dizabilități la piața muncii

Sâmbătă, la sediul Filialei Botoșani a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR), a avut loc un eveniment de prezentare a aplicației Blind Hub. Aceasta este prima interfață online ce facilitează conectarea persoanelor cu dizabilități la piața muncii, reușind să pună în valoare cererea și oferta de muncă pentru o categorie de persoane vulnerabile și prea puțin valorificată în domeniul ocupării.

Proiectul Blind Hub, finanțat de Fundatia Orange, prin programul Lumea prin Culoare și Sunet, cel mai mare fond de finanțare dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere/auz din România, este implementat de ANR, în parteneriat cu Universitatea din București.

Prezentarea a fost făcută de Tudorel Tupiluși, președintele ANR. Au mai fost prezenți primarul Cosmin Andrei, Constantin Baciu, președinte al ANR Botoșani, Oana Mocanu, președinte al ANR Iași, reprezentanți ai AJOFM, DGASPC și membrii ai Asociației Nevăzătorilor Botoșani.

În țară s-au făcut angajări prin intermediul acestei aplicații

Potrivit celor precizate de Tudorel Tupiluși, acest proiect este o punte între angajați și angajatori. Pe de altă parte, universitățile pot să-și prezinte ofertele legate de accesibilizare și locuri disponibile. “Prin această aplicație, nevăzătorii își prezintă un video CV, pe care îl pot face de acasă. E mai comod și pentru angajator, când face selecția. Aplicația a fost lansată pe 5 mai la București și deja s-au făcut angajări. Ne punem mari speranțe că un număr însemnat de nevăzători își vor găsi un loc de muncă”, a declarat Tudorel Tupiluși.

Potrivit acestuia, toți participanții și-au făcut conturi și nu au întâmpinat dificultăți în a descărca aplicația pe telefon.

Avem în continuare deschiderea, prin Direcția de Asistență Socială și alte instituții sau societăți din subordinea Consiliului Local, de a răspunde solicitărilor reprezentanților ANR, în maniera în care am dat curs demersului de a avea angajat la Primăria Municipiului Botoșani un interpret mimico-gestual. Am fost mereu receptivi propunerilor partenerilor noștri din cadrul ANR – Filiala Botoșani pentru a dezvolta programe împreună”, a transmis primarul Cosmin Andrei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.1 ° C
6.1 °
4.3 °
95 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °
mar
8 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...