duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocal BTElevi luați de la ore pentru a strânge PET-uri

Elevi luați de la ore pentru a strânge PET-uri

Acuze grave după încheierea programului iniţiat de Consiliul Judeţean Botoșani. Profesorul Daniel Botezatu acuză că oficialii județului s-au folosit de elevi care au chiulit de la ore pentru programul „Schimbă PET-ul cu biletul”.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Doina Federovici, şefa Consiliului Județean a afirmat vineri că aproximativ 100 de copii de la școlile și liceele din Botoșani au participat la campanie. Aceştia au mers de dimineață pe două trasee din municipiu pentru a aduna PET-uri, doze de aluminiu și sticle.

„E inadmisibil să lipsești de la orele de curs pentru a participa la aceste activități”

În schimbul a cinci PET-uri, sticle sau doze introduse în aparatele automate de colectare Tomra, puse la dispoziție de Kaufland, elevii au primit un bilet de transport gratuit cu autobuzele Eltrans.

Ceea ce nu a întrebat nimeni a fost dacă acei copii aveau sau nu ore în acea zi.

„Inițiativa e super ok. Problema a apărut astăzi (n.r., vineri) când am constatat că 14 elevi din clasa la care sunt diriginte au lipsit de la ora de franceză, sub motivul acțiunii de voluntariat. Ori sunt eu depășit, ori voluntariatul înseamnă activități în afara programului de lucru al voluntarilor. E inadmisibil să lipsești de la orele de curs pentru a participa la aceste activități, salutare, dar extrașcolare, în timpul liber al elevilor.

Văd, în imagine, oficiali care nu i-au întrebat pe copii: dar voi ce oră aveți acum? Mâine (n.r., sâmbătă) va fi altă activitate de voluntariat, de fapt o activitate de voluntariat propriu-zisă, în afara programului școlar, ceea ce este ok.

Rog inițiatorii acestor activități de voluntariat în care angajează elevii să fie atenți ca acestea să se desfășoare după programul școlar al copiilor convocați. Nu poți strânge peturi în timpul orei de franceză! Dacă era ora de istorie, mă supăram rău!”, a precizat profesorul Daniel Botezatu, într-o postare pe pagina lui de socializare.

Start dat de oficialii județului

Acţiunea de vineri a făcut parte din campania „Schimbă PET-ul cu biletul”, organizată în cadrul programului național „Vinerea Verde” de către Fundația Județeană pentru Tineret și Societatea de Transport Eltrans, la inițiativa Asociației „Act for Tomorrow” și Kaufland România, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

La Botoşani startul a fost dat de Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, Cristian Nistor, administratorul public al județului Botoșani, și Bogdan Buhăianu, viceprimarul municipiului Botoșani.

„Mă bucur că atât de mulți copii au dat curs invitației lansate de către reprezentanții Fundației Județene pentru Tineret. Felicitări pentru implicarea în această interesantă acțiune”, a declarat vineri Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
21.8 ° C
22.7 °
20 °
81 %
0.2kmh
100 %
Dum
25 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
31 °
joi
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...