sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăLocal BTMere și mesaje împărțite de elevi botoșănenilor, de Ziua Filosofiei

Mere și mesaje împărțite de elevi botoșănenilor, de Ziua Filosofiei

Câteva sute de liceeni sau părăsit în această săptămână sălile de clasă pentru a transmite personal mesaje botoșănenilor de pe stradă. Le-au oferit mere transformate în mijloace de comunicare a gândurilor și preocupărilor lor, iar gesturile au fost dedicate Zilei Internaționale a Filosofiei.

Sărbătoarea, stabilită de UNESCO în a treia zi de joi a lunii noiembrie, a fost considerată o bună ocazie, la inițiativa inspectorului școlar de specialitate Ana Gabriela Tanasă, pentru a apropia școala de societate. Experiența dăruirii, a apropierii sociale, a împărtășirii unui gând ce să arate că prezentul nu trece neobservat de noile generații sunt câteva dintre aspectele ce redau farmecul unor astfel de momente.

Liceenii în clasele terminale ale Liceului de Artă ”Ștefan Luchian” și Colegiului Național ”A.T. Laurian” nu au ascuns că a aborda un trecător poate fi dificil și atunci când vrei să dăruiești. Printre griji și probleme, botoșănenii și-au făcut, însă, timp să-i asculte pe tinerii cu mere în mâini.

„Nu există pace fără iertare”

Cu foarte puține excepții, aceștia au ținut să spună că apreciază gestul, au citit mesajele și s-au bucurat de schimbul de idei declanșat de citatele întipărite pe ”frunzele” merelor. Rândurile scrise au trebuit să reflecte modul în care noua generație de finaliști vede realitatea socială căreia cu toții trebuie să-i facem față.

„Atunci când puterea dragostei va depăși dragostea de putere, în lume va fi pace.”, “Nu există pace fără iertare.” ”Pacea nu reprezintă absența războiului, ci prezenţa justiţiei.”, ”La umbra păcii e veşnic senin.”, „Nu am decât o pasiune, aceea a luminii în numele umanității care a suferit atât și a dreptului la fericire, sunt câteva dintre citatele alese de laurienii și artiștii participanți la proiectul ce s-a numit ”Mărul Iubirii de Înțelepciune”.

Săptămâna dedicată filosofiei ar fi fost și mai frumoasă dacă ploaia nu i-ar fi obligat pe unii participanți să rămână în cadrul liceului pentru a-și dărui mărul filosofic, însă unii dintre laurieni au înfruntat și câteva picături pentru a sta de vorbă cu trecătorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.4 ° C
16.7 °
13.9 °
50 %
1.8kmh
100 %
sâm
16 °
Dum
13 °
lun
14 °
mar
10 °
mie
10 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Bine că mai avem şi patrioţi pe două roţi. Care mai sunt şi ecologişti pe deasupra.

EDITORIAL

Așa cum era de așteptat, anul 2024 e din ce în ce mai interesant, mai ales pentru trăitorii din spațiul mioritic. E interesant și...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală… Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...