vineri, mai 10, 2024
AcasăLocal BTBotoşănean mort la serviciu. Poliţiştii au deschis o anchetă

Botoşănean mort la serviciu. Poliţiştii au deschis o anchetă

Un botoşănean, în vârstă de doar 46 de ani, a avut parte de o moarte cumplită. Acesta era angajat al Direcției Silvice, ca muncitor necalificat la Ocolul Silvic Darabani.

Tragedia a avut loc joi, pe raza localității Oroftiana din comuna Suharău, victima fiind un botoşănean din comuna Hudești. Potrivit unor martori, bărbatul lucra la tăierea unui cireș, fiind surprins și lovit mortal de căderea arborelui tăiat.

La fața locului au ajuns cadre medicale, care nu au mai putut face nimic pentru salvarea bărbatului. De asemenea, în pădurea în care s-a produs nenorocirea au sosit echipaje de poliție, dar și un procuror, care investighează condițiile în care a avut loc decesul.

Anchetatorii au deschis în acest caz un deschis dosar penal pentru infracțiunea de nerespectarea măsurilor privind securitatea și sănătatea în muncă.

Copii rămaşi orfani

În 2018, în urma unei tragedii similare doi copii au rămas orfani. Atunci, un bărbat de 39 de ani, a mers în pădure pentru a tăia copaci alături de fratele său. Cei doi, angajaţi la o firmă de exploatare forestieră din judeţul Suceava, au fost trimişi pentru a tăia copaci într-o pădure de pe raza comunei Pomârla, în cadrul unei exploataţii autorizate. Victima, împreună cu fratele, tăia arborii cu o drujbă. Un al treilea angajat îl prelua cu un utilaj special şi îi transporta la baza pădurii.

La un moment dat, bărbatul tăia trunchiul unui copac, iar în momentul în care a trecut cu drujba şi copacul era gata să cadă, acesta s-a ferit în partea opusă în care ar fi căzut pomul, ca de obicei. De această dată, însă, trunchiul de copac a aterizat pe un alt pom, care era aplecat aproape de pământ acesta a acţionat ca o pârghie pentru buşteanul care se prăbuşea, iar capătul dinspre bărbat a fost proiectat în aer, lovindu-l pe acesta cu putere în cap, în zona tâmplei.

Nici măcar faptul că avea casca de protecţie nu l-a mai ajutat cu nimic. Bărbatul s-a prăbuşit într-o baltă de sânge sub ochii îngroziţi ai fratelui.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.5 ° C
10.6 °
10.5 °
65 %
1.1kmh
94 %
vin
20 °
sâm
18 °
Dum
17 °
lun
17 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când președinta CJ le dă drumul acasă celor care îi scriu pe Facebook, se cunoaște din prima propoziție.

EDITORIAL

Din lipsă de ceva mai bun, zilele acestea am ajuns pe la Buzz House. Filmul, nu altceva... Și pot spune că m-am îngrozit de-a...

EPIGRAMA ZILEI

Dacă Domnul ar decide Spre Pământ să îți iei zborul Ai vedea cum, prin partide, Tagma fură iar poporul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...