spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTCopii terorizaţi cu bătăi şi violuri

Copii terorizaţi cu bătăi şi violuri

Un bărbat care şi-a abuzat ani în șir propriii copii, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi pentru săvârşirea infracţiunilor de agresiune sexuală în formă continuată, rele tratamente aplicate minorului, amenințare, violenţă în familie în formă continuată şi violare de domiciliu. De loc din comuna Pomârla, bărbatul a fost arestat preventiv încă din decembrie 2022, iar de atunci a rămas în spatele gratiilor.

Potrivit anchetatorilor, Mihai C. locuia împreună cu cei trei copii ai săi, doi băieți şi o fată cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani, iar în ultimii şase ani instaurase în familie o stare de teroare. Bărbatul îi bătea pe copii, iar pe fată o atingea în zonele intime. Iar ca lucrurile să nu ajungă la urechile celor din jur, bărbatul obișnuia să-i amenințe pe copii.

De frica bătăilor, cei mici au îndurat tratamentul inuman. Asta până când unul dintre băieți a fost implicat într-o tâlhărie comisă asupra unui septuagenar din sat. Trimis în judecată, copilul s-a ales cu măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni și a ajuns în atenția celor de la Serviciul de Probațiune. Interesați să afle ce anume a determinat comiterea faptei, cei de la Probațiune au vorbit de mai multe ori cu băiatul, iar din vorbă în vorbă acesta s-a destăinuit.

Acuze confirmate

Așa se face că anul trecut informațiile au ajuns și la urechile polițiștilor, care au inițiat o anchetă. Investigațiile au confirmat spusele copilului, iar pe 22 decembrie 2022 Mihai C. a fost reținut și arestat preventiv.

Dosarul penal instrumentat de procurori și polițiști a fost înaintat spre judecare magistraților de la Judecătoria Dorohoi, însă până la pronunțarea unei sentințe definitive bărbatul va beneficia de prezumția de nevinovăție.

Serie neagră de abuzuri

Cazul se înscrie într-o serie neagră înregistrată în județ cu abuzuri comise în familiile. La începutul anului trecut, un bărbat din Văculești, care a abuzat sexual de fiica sa vitregă, a fost condamnat definitiv la 16 ani de închisoare cu executare pentru viol în formă continuată și agresiune sexuală în formă continuată. Doar că, în timpul procesului, a ieșit la iveală că inclusiv mama copilei ar fi fost complice la un viol.

Fata a vrut să fugă din casă, dar mama a prins-o de mână, a imobilizat-o, împrejurare în care bărbatul a dezbrăcat-o cu forța pe fată şi a întreținut un raport sexual cu aceasta, în prezenţa mamei. Oripilați de cele auzite, procurorii s-au sesizat imediat și au dispus ca inclusiv mama copilei să fie anchetată pentru complicitate la viol.

Copilă violată de tată şi de fraţi

În vara lui 2022, polițiștii botoșăneni au scos la iveală un alt caz cutremurător, înregistrat în comuna Unțeni, unde o fată de 15 ani a fost abuzată sexual de tată și de trei frați. În urma investigațiilor, polițiștii din cadrul Secției Rurale nr. 1 Botoșani au descins la domiciliul familiei și l-au reținut pe tatăl fetei, în vârstă de 41 de ani, dar și pe cei trei frați ai victimei de 17, 19 şi 20 de ani, sub acuzațiile de agresiune sexuală şi viol în formă continuată. Asta pentru că cercetările au arătat că, în perioada 2019-2021, tatăl ar fi atins-o în mod frecvent, în zonele intime, pe fiica sa minoră, împotriva voinţei acesteia. Totodată, în aceeași perioadă, cei trei frați, prin constrângere şi violenţă, ar fi întreţinut în mod frecvent raporturi sexuale cu minora.

Prezentați în fața instanței de judecată, cei patru au fost arestați preventiv pentru 30 de zile și trimiși în judecată. Totuși, după ce au adunat probă cu probă, anchetatorii au apreciat că şi mama a avut partea ei de vină. Asta pentru că a știut de agresiuni, nu a făcut niciun demers pentru a stopa abuzurile, acceptând ca fiica ei să fie violată. Prin urmare, și mama fetei a fost pusă sub urmărire penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la agresiune sexuală în formă continuată, complicitate la infracțiunea de viol în formă continuată şi trei infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului. De altfel, în urma unui alt proces, în luna octombrie 2022, femeia și soțul ei au fost decăzuți din drepturile părintești.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
18.4 ° C
19.2 °
16.6 °
56 %
1.8kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...