spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTObiective turistice din județ promovate prin PNRR

Obiective turistice din județ promovate prin PNRR

Mai multe proiecte care vizează promovarea turistică a județului Botoșani vor beneficia de finanțare prin intermediul Planului Național de Reziliență și Redresare (PNRR). Este vorba de reabilitarea și promovarea unor biserici din lemn și mănăstiri, dar și crearea unei așa numite rute gastronomice tradiționale botoșănene.

Pe listă figurează în total nouă obiective turistice incluse în diverse proiecte care au fost trecut de evaluarea autorității de management, acestea urmând a fi implementate de autoritățile guvernamentale.

Un prim proiect ar fi „Crearea Rutei gastronomiei tradiționale botoșăneană și promovarea acesteia” inclus într-o campanie națională și care va avea un buget de 90.000 de euro. Obiectul proiectului urmărește stimularea turismului în județul Botoșani și punerea în valoare a producătorilor de produse tradiționale.

Proiect în valoare de 5.000 lei

Prin acest proiect se pune un accent deosebit pe redescoperirea rețetelor vechi, care pot fi un vector pentru dezvoltarea turismului. Un alt proiect a fost depus de Primăria Bălușeni, care propune reabilitarea Bisericii de lemn „Sfinții Voievozi”. Și acest proiect se va derula tot prin intermediul autorităților guvernamentale, iar valoarea alocată este de 500.000 de euro. De asemenea, pe lângă vechiul lăcaș de cult din Bălușeni, au fost incluse în cadrul „Rutei bisericilor de lemn”, în vederea promovării, alte șase biserici din lemn din județ respectiv Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” Cândești, Biserica „Sfânta Treime” și „Sfinții Voievozi” Cândești, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Brăești.

Bisericuța Aluniș (Ansamblul „Sfântul Nicolae” Vârfu Câmpului, cunoscută ca Biserica pe roți din Dobrinăuți-Hapăi), Biserica „Schimbarea la față a Domnului” Schit-Orășeni și Ansamblul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” Hilișeu-Crișan. Fiecare dintre aceste șapte biserici de lemn va avea alocat în bugetul proiectului de promovare, care se va desfășura la nivel național pentru toate cele 53 de biserici selectate, câte 20.000 de euro.

De asemenea, în lista obiectivelor incluse în „Ruta mănăstirilor” în vederea promovării se regăsește și Mănăstirea Coșula, care va beneficia de un buget de 30.000 de euro. În campania națională de promovare au fost admise 19 mănăstiri, catalogate „monumente istorice”.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
20.6 ° C
20.6 °
19.9 °
40 %
4.5kmh
15 %
sâm
20 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...