spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTPesedist adus de nicăieri şi făcut director la Nova Apaserv

Pesedist adus de nicăieri şi făcut director la Nova Apaserv

La numai două luni după ce a fost încadrat în cadrul Nova Apaserv SA, Alin Cătălin Cirimpei a ajuns în vârful companiei de apă și canal. Începând de ieri, el va ocupa fotoliul de director general adjunct. Funcția a rămasă vacantă la finele lunii ianuarie, după demisia lui Doru Constantin, care a preferat să plece la compania surată din județul Bacău.

Numirea lui Alin Cătălin Cirimpei în postura de director general adjunct a avut loc ieri, în cadrul unei ședințe a Consiliului de Administrație, chiar la propunerea directorului general Liviu Ștefan. „În perioada în care a lucrat în cadrul societății, m-am convins de aptitudinile acestuia și am considerat că merită să ocupe funcția de director general adjunct provizoriu”, a spus Liviu Ștefan. De altfel, Alin Cătălin Cirimpei a fost singura propunere făcută în Consiliul de Administrație și pin urmare acesta a preluat noile atribuții. Cât va fi mandatul este greu de spus. Asta pentru că tot în cadrul ședinței Consiliului de Administrație de ieri s-a decis declanșarea procedurii de selecție a directorului general adjunct. În acest sens, se va apela la serviciile unei firme de profil, care va asigura selecția candidaților.

Adus în instituţie pe un post inventat

Alin Cătălin Cirimpei a ajuns în cadrul companiei de apă și canal ca șef al Departamentului de Producție-Facilități, un post inventat peste noapte prin modificarea organigramei la ordin politic. Astfel, deși inițial Nova Apaserv a apelat la serviciile unei firme de consultanță Pluri Consultants România SRL, cu sediul în Ploiești, pentru a fi stabilită schema optimă de personal, după numai câteva luni, în aprilie și respectiv octombrie 2022, structura de personal a fost modificată de două ori. Astfel, funcția de șef al Departamentului de Producție-Facilități a fost inventată în octombrie 2022 și scoasă la concurs două săptămâni mai târziu, pe 21 noiembrie Alin Cătălin Cirimpei fiind declarat admis.

Membru PSD, el a fost în trecut angajatul unei firme de telefonie, iar mai apoi al unei firme specializată în instalații, însă gurile rele spun că acesta ar fi fost omul impus în societate de Doina Federovici, președintele Consiliului Județean. De altfel, tot gurile rele spun că aducerea lui în companie nu ar fi fost întâmplătoare, el fiind omul propus să-l înlocuiască din start pe Doru Constantin (n.r. – adus în conducere tot cu susținerea PSD), care de la 1 februarie a.c. conduce operatorul regional de apă din județul Bacău.

Consiliul de Administraţie a rămas incomplet

Cât privește completarea Consiliului de Administrație de la Nova Apaserv, rămas incomplet după demisia lui Doru Constantin, către sfârșitul acestei luni va avea loc o ședință a Adunării Generale a Acționarilor, în cadrul căreia se va decide soarta mandatului rămas neocupat. După unele voci, desemnarea înlocuitorului se va face din lista scurtă stabilită în toamna lui 2021 de societatea EDG Consult SRL Craiova, la desemnarea actualului CA.

Pe lista scurtă figurează, în ordinea punctajului obținut, Viorica Andronachi (PSD), Narcis Ștefan (ALDE), Victor Ivănescu (PNL) și Simion Drelciuc (PSD). Prin urmare, locul lui Doru Constantin ar putea fi preluat de primul aflat pe lista scurtă, respectiv Viorica Andronachi.

De profesie economist, aceasta activează în cadrul Direcției Silvice și este președintele Consiliului de Administrație de la Urban Serv SA. Înlocuitorul va avea un mandat mai scurt, de numai doi ani și câteva luni, adică până pe 3 noiembrie 2025. Procedura va trebui să primească girul Doinei Federovici, care este președinte al CJ, forul tutelar sub care activează Nova Apaserv, și președinte al organizației PSD, partid ce a câștigat funcția de președinte al CA de la operatorul de apă. În prezent, din CA de la Nova Apaserv fac parte Gabriel Atudoroae, Ioan Comarița, Ionel Dimitrovici și Dumitru Pascariuc.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.5 ° C
19.6 °
18.8 °
43 %
3.7kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...