spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTCopii evacuaţi din Teatrul "Vasilache". Pompierii i-au învăţat ce să facă în...

Copii evacuaţi din Teatrul „Vasilache”. Pompierii i-au învăţat ce să facă în caz de incendiu (video)

Câteva zeci de copii au fost evacuaţi astăzi din sala de spectacol a Teatrului „Vasilache” din Botoşani. Fără să ştie micuţii au luat parte la un exerciţiu organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani.

Reprezentanţii ISU au vrut astfel să testeze reacția actorilor, dar și a spectatorilor în cadrul unui exercițiu de evacuare în cazul producerii unui incendiu.

Exerciţiu sub forma unei piese de teatru

La acţiune a participat şi pompierul Sam, care le-a explicat celor mici ce trebuie să facă în cazul în care s-ar petrece un incendiu. Exerciţiul s-a desfăşurat sub forma unei piese de teatru, pentru a nu crea panică în rândul copiilor. Cinci dintre cei mici au primit chiar echipamente de pompieri şi s-au alăturat echipei de salvatori.

„Reacţia actorilor, dar şi a spectatorilor care au fost astăzi prezenţi la Teatrul pentru copii şi tineret «Vasilache» din municipiul Botoşani a fost testată în cadrul unui exerciţiu de evacuare în caz de incendiu. Mai multe obiecte de deocr au luat foc în timpul spectacolului, fiind simulaţi toţi paşii care trebuie urmaţi în astfel de situaţii. Pentru că cei mici învaţă cel mai uşor prin joacă, totul s-a desfăşurat sub forma unei piese de teatru în regia Inspectoratului pentru SItuaţii de Urgenţă Botoşani, a Teatrului Vasilache, dar şi a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani.

„Îl considerăm un exerciţiu foarte util şi pentru părinţi şi pentru pitici”

Ca premiu pentru implicare, la final copii au avut ocazia să urce în autospecialele de intervenţie și au aflat cum se folosește fiecare accesoriu, în parte. Cei mai îndrăzneți au aflat cum se protejează servanţii pompieri pe timpul incendiilor cu ajutorul aparatului de respirat cu aer comprimat şi a căştii de protecţie.

„Noi nu am ştut evident despre treaba asta, dar suntem încântaţi că se întâmplă pentru că îl considerăm un exerciţiu foarte util şi pentru părinţi şi pentru pitici. Ne bucurăm că s-a pus în practică”, a declarat o mămică prezentă în rândul spectatorilor alături de băieţelul său.

La exerciţiu au luat parte şi actorii Teatrului „Vasilache”. „Exerciţiul a fost o surpriză pentru publicul de astăzi prin care am încercat să îi învăţăm pe cei mici şi pe cei mari cum să reacţioneze într-o situaţie de genul. Copiii au fost foarte receptivi”, a declarat actriţa Oana Asofiei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.6 ° C
16.6 °
12.7 °
62 %
0.8kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...