spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTConcert cu lansare de disc, cu ocazia celor 12 ani de Buzz,...

Concert cu lansare de disc, cu ocazia celor 12 ani de Buzz, la Botoșani

Dora Gaitanovici va susține, pe data de 11 martie, la Grand Irish Pub, un concert în cadrul weekendului aniversar al redacției Buzz, una formată din copii și adolescenți la Botoșani. 

Artista a fost finalistă în 2018 la „Vocea României”, iar anul trecut a fost la un pas de a reprezenta România la Eurovision. Pe lângă cele două participări importante, Dora Gaitanovici are în palmares zeci de trofee naționale. Ea studiază pian, saxofon, canto și este pasionată de jazz, blues, rock sau de muzică clasică. În prezent, este studentă în cadrul Universității de Muzică din București.

În 2022, Dora a lansat primul ei disc intitulat „Descântec”, unul apreciat de critica muzicală de specialitate.  Grație apariției acestui disc, artista face parte acum din familia Universal Music România & MediaPro Music.

Materialul discografic va fi lansat și la Botoșani în cadrul concertului pe care Dora îl va susține cu ocazia celor 12 ani de jurnalism pentru copii și adolescenți la Botoșani. Albumul prezintă o colecție de nouă piese inspirate din poveștile mitice și din folclor, printre care se numără melodii despre personaje din povești și legende românești.

Participare la Eurovision

Cu una dintre piesele prezente pe album, respectiv „Ana”, Dora a participat anul trecut la Eurovision și  a fost în pe prima poziție în topul Spotify Viral România, pentru trei săptămâni consecutiv.

Albumul este unul conceptual, în care Dora Gaitanovici prezintă dualitatea, fiecare piesă având corespondent, iar materialul se termină cu cea de-a noua piesă, „Descântec”, care încheie lanțul referințelor mistice. Astfel, sunt prezentate piesele „Ana” și „Manole”, „Făt-Frumos” și „Cosânzeana”, „Soarele” și „Luna”, „Miorița” și „Moldoveanu”.

Albumul „Descântec” va fi lansat în cadrul concertului susținut de Dora și trupa ei la Botoșani, pe data 11 martie, într-un eveniment care va începe de la ora 17.00.

Evenimentul are ca scop aniversarea celor 12 ani de Buzz și va mai cuprinde pe lângă activitatea „Buzz Forum” și o conferință despre muzica electronicăla români susținută de jurnalistul Doru Ionescu și editorul video Bogdan Sterpu (TVR).

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14 ° C
14.6 °
13.8 °
54 %
2.2kmh
85 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
24 °
mie
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...