spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTCampanie derulată de IPJ pentru sărbători în siguranță

Campanie derulată de IPJ pentru sărbători în siguranță

În perioada  aprilie –  mai 2023, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani derulează Campania Sărbători în siguranță – campanie de prevenire a victimizării pe perioada Sfintelor Sărbători de Paște și a celebrării Zilei Internațional a Muncii.

Campania are ca scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile asociate atât pe perioada vacanței școlare cât și în contextul pregătirii și petrecerii sărbătorilor pascale.

Materiale distribuite de polițiști

Polițiștii vor adresa recomandări adulților și vor distribui materiale cu conținut preventiv destinate victimizării populației pe zona de infracțiuni contra patrimoniului, cu precădere în ceea ce privește modurile de operare în cazul înșelăciunilor, mai ales în mediul online, ori în legătură cu instrumentele electronice de plată și înșelăciunea în cazul schimbului valutar neautorizat.

Activitățile vor viza preponderent conștientizarea cetățenilor cu privire la măsurile pe care le pot lua pentru a nu cădea victime ale unor astfel de infracțiuni.

De asemenea, copiii vor fi implicați în activități preventive organizate de polițiștii din structurile de prevenire, învățând cum să evite pericolele pe stradă, acasă sau la locul de joacă pe timpul vacanței de primăvară.

În data de 10 aprilie 2023, poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, sprijiniți de elevi ai școlilor de poliție care efectuează stagiul de practică la Inspectoratul de Poliție Botoșani  au desfăşurat activităţi preventive în zona centrală a municipiului Botoșani, a caselor de schimb valutar și a băncilor comerciale, accentul punându-se în special pe promovarea unor măsuri de protecţie în cazul schimbului valutar. Discuţiile poliţiştilor cu cetăţenii au vizat transmiterea unor sfaturi utile în situaţia în care, cu ocazia sărbătorilor pascale, se dorește efectuarea unor schimburi valutare.

Astfel, în cazul în care sunteți abordat în fața unei casei de schimb valutar, a unei bănci comerciale, în Piața Centrală sau în alte zone comerciale și vi se propune un schimb valutar aparent mai avantajos decât cel propus de unitatea autorizată pentru astfel de tranzacții, nu dați curs aceste propuneri.

Recomandări de la polițiști

  • Nu cumpărați valută de la persoane neautorizate ! Aceasta poate fi falsă!
  • Numărați cu atenție banii de mai multe ori înainte de încheierea tranzacției !

În caz de suspiciune, este recomandată reținerea semnalmentelor persoanei la care ați schimbat banii și comunicarea acestor date, de îndată, polițiștilor .

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14 ° C
14.6 °
13.8 °
54 %
2.2kmh
85 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
24 °
mie
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...