spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăLocal BTElevii dărăbăneni cuceresc podiumul olimpiadelor școlare

Elevii dărăbăneni cuceresc podiumul olimpiadelor școlare

Elevii dărăbăneni continuă să cucerească podiumul olimpiadelor județene, reușind să se remarce prin rezultatele obținute.
Elevii școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă”, din Darabani, îndrumați de profesorii de la catedra de limba și literatura română, au obținut la olimpiadele județene rezultate remarcabile.
Bilanțul acestor competiții clasează elevii școlii „Leon Dănăilă” printre locurile fruntașe. Astfel, eleva Elena Hrimiuc, din clasa a VIII-a, sub îndrumarea profesoare Ramona Aionesei va reprezenta județul la etapa națională a olimpiadei „Cultura și spiritualitate românească” alături de eleva Carla Cam sub îndrumarea profesorilor Mihaela Cardaș și Marius Barbacariu.
Maria Hrimiuc, din clasa a VI-a, sub îndrumarea profesoarei Anamaria Onofrei va reprezenta judetul la etapa națională a Olimpiadei „Lectura ca abilitate de viață”, iar eleva Postolache Alexandra din clasa a VIII a, sub îndrumarea Dnei profesor Cardaș Mihaela va reprezenta județul la etapa națională a Olimpiadei „Universul cunoașterii prin lectură”. De asemenea, Hrimiuc Maria, clasa a VI a – a obținut premiul I, fiind Calificată la etapa națională Olimpiada „Lectura că abilitate de viață”, Alexa Karina, clasa a VIII-a, a reușit să obțină mențiune Olimpiada „Cultura și spiritualitate românească”, iar Balan Irina, clasa a V-a – mențiune la Olimpiada „Universului cunoașterii prin lectură”. Rezultate deosebite au obținut și ceilalți elevi participanți.

Performanță obținută de elevii din Darabani

„Pun mult suflet în tot ceea cea fac și mă bucur pentru fiecare reușită a elevilor mei. Suntem o echipă și împreună ne avântăm în vâltoarea competițiilor care uneori ne aduce împliniri, iar alteori dezamăgire. Dincolo de toate am învățat că nimic nu se obține fără sacrificiu și că succesul înseamnă consecvență, perseverență și încredere în propriile valori!”, a declarat Mihaela Cardaș, profesoara sub îndrumarea căreia an de an elevii săi reușesc să obțină rezultate fruntașe la olimpiadele sau concursurile școlare.

„Felicit din tot sufletul pe elevii cărora le îndrum pașii și care fac cinste școlii și părinților”

Rezultate remarcabile au obținut, ca de fiecare dată, și elevii îndrumați de profesoara Mihaela Cardaș.
La Olimpiada de limba și literatura română eleva, Ștefănică Miruna, din clasa a VI-a, a obținut Mențiune 2. Olimpiada Cultură și spiritualitate: Tănasă Miruna clasa a VI – a- Mențiune, Cam Carla, clasa a VIII- a- premiul III ( calificată la etapa națională) 3. Olimpiada Lectura ca abilitate de viață : Cimpoi Yasmina, clasa a VI – a, Mențiune 4. Olimpiada Universul cunoașterii prin lectură: Postolache Alexandra, clasa aVIIIa – premiul I, calificată la etapa națională, Antonesei Roberto, clasa a VII a- premiul II, Tănasă Miruna, Șusu Andrei, Cam Carla- mențiune.
„După cele trei olimpiade la care am participat cu emoție, cu încredere că încă mai sunt copii care rezonează cu limba și literatura română, cu doza necesară de curaj și de inspirație, pot astăzi să-i felicit din tot sufletul pe elevii cărora le îndrum pașii și care fac cinste școlii și părinților”, a transmis profesoara Ramona Aionesei.

Podium cucerit de elevii dărăbăneni

De asemenea, s-au distins și următorii elevi: La Olimpiada de limba și literatura română, etapa județeană, desfășurată pe 4 martie 2023, elevii: -Barbacariu Andreea, Hrimiuc Daria, Trișcă Darius- clasa a VI- a A; -Dascălu Carla, Iriciuc Mălina- clasa a VIII- a A; Hrimiuc Elena, Patriu Larisa- clasa a VIII- C, obținând mențiuni valoroase.
La Olimpiada Cultură și spiritualitate românească, etapa județeană, desfășurată pe 11 martie 2023, s-au remarcat următorii elevi: – HRIMIUC ELENA, clasa a VIII- a C, PREMIUL I, calificată la etapa națională ce se va desfășura la Alba Iulia în luna aprilie. – Barbacariu Andreea, clasa a VI- a A, mențiune; – Nazare Anamaria, clasa a V- a B, mențiune.
Olimpiada de lectură ca abilitate de viață, desfășurată sâmbătă, 25 martie 2023, elevii: – Hrimiuc Elena, clasa a VIII- a C, PREMIUL al II- lea; * MENȚIUNI: – Apachiței Maya, clasa a VII- a A; – Cliveț Denisa, clasa a VIII- a A; – Dascălu Carla, clasa a VIII- a A; – Ifrim Bianca, clasa a VIII- a A; – Iriciuc Mălina, clasa a VIII- a A.

„Felicit pe toți elevii care au curaj să viseze frumos”

„Sunt atât de mândră de voi! Felicit și pe ceilalți elevi care au participat și au ocupat poziții frumoase, fiind aproape de podium.  De asemenea, felicit pe colegele mele care au obținut premii deosebite și pe toți elevii care au curaj să viseze frumos românește! Succes, Elena mea dragă! Succes și Măriucăi!”, este mesajul transmis de Ramona Aionesei elevilor săi de zece.
Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
7.9 ° C
10.6 °
7.2 °
91 %
2.1kmh
51 %
Dum
20 °
lun
20 °
mar
19 °
mie
12 °
joi
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...