spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTFilmul ,,Marocco", în programul Cinematografului Unirea

Filmul ,,Marocco”, în programul Cinematografului Unirea

Joi, 27 aprilie, începând cu ora 19:00, la Cinematograful Unirea Botoșani va rula filmul ,,Marocco”. La proiecția specială va fi prezent și regizorul Emanuel Pârvu.

Filmul spune o poveste despre responsabilitate și vinovăție, despre lipsa încrederii care
generează un lanț de evenimente cu efecte devastatoare. Filmul urmărește destinele a două iubiri care ajung în situații de viață și de moarte ca urmare a neîncrederii și ridică o întrebare: “dacă fiecare are intenții bune, și totuși cineva moare, unde e greșeala?”

,,Marocco” aduce în atenția publicului disputa dintre o adolescentă, Ana Indricău, și tatăl ei, Șerban Pavlu. Conflictul are ca fundament neîncrederea tatălui în privința deciziilor pe care le ia copila. O serie de hotărâri luate cu cele mai bune intenții, culminează cu o întâmplare tragică, cu efect ireversibil. Astfel, producția își dorește să deschidă un dialog între părinți și copiii lor adolescenți despre relațiile din familie și dificultățile din aceste relații.

“Mi se pare că relația părinte-copil conține cea mai puternică formă de iubire și e alcătuită din încredere, atenție, devotament, dăruire. Și atunci cred că e un loc foarte bun de săpat, de speculat. Tot ce s-a scris despre iubire continuă să fie un izvor nesfârșit, dar cred că perspectiva personală aduce un subiect nou pe piață. Adică tema rămâne aceeași, dar subiectele sunt nesfârșite, sunt practic câți oameni sunt”, spune regizorul Emanuel Pârvu.

Scenariul este semnat de Alexandru Popa și Emanuel Pârvu, imaginea îi aparține lui Silviu
Stavilă, montajul lui Dan Ștefan Pârlog, iar de sunet s-a ocupat Dumitru Alexandru. Din distribuție fac parte actorii Șerban Pavlu, Crina Semciuc, Emilia Popescu, Ana Indricău, Tudor Cucu Dumitrescu, Tania Filip, Vlad Brumaru, Mihaela Sîrbu, Mirela Gorea, Bianca Anastasiu și copiii Amalia Constantinescu și Sonia Stolea.

Filmul a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la San
Sebastian în toamna anului trecut. În România, ,,Marocco” a fost inclus în Competiția
Internațională a TIFF Cluj și a fost proiectat apoi la Festivalul de Film ,,ANONIMUL” în
Deschiderea Serii Filmului Românesc. A urmat un traseu de festivaluri internaționale, fiind
deja proiectat în Statele Unite, Germania, Italia, Israel, Franta, Indonezia, Luxemburg,
Georgia, India.

Prețul unui bilet este de 20 de lei și poate fi achiziționat la caseria Cinema Unirea Botoșani sau pe https://eventbook.ro/hall/cinema-unirea-botosani.

Trailerul filmului poate fi urmărit pe https://www.youtube.com/watch?v=BiegWncGxQE.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
10.6 ° C
10.6 °
7.7 °
72 %
1.1kmh
1 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
20 °
mie
13 °
joi
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...