joi, mai 16, 2024
AcasăLocal BTAmator de „iarbă” prins în vamă cu țigara în buzunar. Visa la...

Amator de „iarbă” prins în vamă cu țigara în buzunar. Visa la o cultură de cannabis

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca împreună cu lucrătorii vamali au depistat asupra unui bărbat, cu cetăţenie Republica Moldova, o țigară cu substanță vegetală cu miros și culoare specifice cannabisului precum și 39 de semințe specifice aceleiași plante.

Descoperirea a fost făcută sâmbătă, pe 29 aprilie a.c., în jurul orei 12.00, când în PTF Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un tânăr din Republica Moldova, în vârstă de 23 de ani, pasager într-un autocar înmatriculat în Cehia. Deoarece existau suspiciuni cu privire la bunurile transportate de acesta, polițiștii de frontieră au solicitat efectuarea unui control amănunţit.

„În urma controlului efectuat de către echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, în buzunarul tânărului au fost descoperite o țigară cu substanță vegetală și miros specifice cannabisului precum și 39 de semințe specifice cannabis. În plus, asupra acestuia s-au găsit o pipă și un dispozitiv de mărunțit”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că atât țigara cât și semințele îi aparțin, sunt frunze, respectiv semințe de cannabis. Țigareta confecționată artizanal este pentru consum propriu, iar semințele intenționa să le planteze pentru a obține plante pentru consum propriu.

Pe numele tânărului a fost deschis un dosar penal pentru deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept și introducerea/scoaterea din țară de droguri de risc, fără drept, la finalul cercetărilor urmând să fie dspuse măsuri legale.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
17.7 ° C
17.7 °
17.1 °
38 %
2.7kmh
47 %
joi
17 °
vin
19 °
sâm
12 °
Dum
20 °
lun
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că l-au băgat la bulău pe Dragnea și a unit Iohannis partidele, că era festival și în centru, dar cu altfel de muzică.

EDITORIAL

Vești „bune” pentru învățământul românesc. Săptămâna aceasta trebuia să intre în tipografii „Broșura pentru admiterea în liceu”, un document cât se poate de util...

EPIGRAMA ZILEI

Am înțeles din ce pricini Marea deloc nu le priește : El să n-audă de rechini Iar dumneaei, de … pește! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...