joi, mai 16, 2024
AcasăLocal BTCopil căutat de mamă cu poliţia după ce s-a rătăcit în parc....

Copil căutat de mamă cu poliţia după ce s-a rătăcit în parc. A fost găsit de o botoşăneancă

O tânără din municipiul Botoșani a sunat, luni, la 112 pentru a sesiza faptul că nu-și găsește fetița de 9 ani. Aceasta a fost găsită de o femeie, care a fost răsplătită de poliţişti. 

Mama şi fiica se aflau împreună într-un parc, iar, la un moment dat, tânăra nu și-a mai găsit copilul.În timpul activităților desfășurate pentru localizarea minorei, Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență a fost aplat din nou, de o femeie care a relatat faptul că a găsit o fetiță, ce s-a pierdut de mama ei. Aceasta se afla la câteva străzi de parcul în care se afla mama, iar apelanta a declarat că i-a atras atenția faptul că fetița plângea și părea dezorientată. După câteva clipe de discuții, micuța a reușit să transmită polițiștilor din cadrul Dispeceratului 112, datele necesare identificării familiei.

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani i-a adresat mulțumiri scrise doamnei Botezatu Anca, din municipiul Botoșani, cea care a ajutat la găsirea fetiței, mamă la rândul său,  pentru faptul că a dat dovadă de spirit civic și a ales să nu rămână nepăsătoare.

RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR ÎN CAZUL RĂTĂCIRII UNUI COPIL

Încercați să vorbiți cât mai mult cu copiii dumneavoastră despre posibilitatea de a va pierde unul de celalalt și construiți diverse scenarii și planuri de acțiune corespunzătoare. De exemplu, imaginați-vă că v-ați pierdut de micuț într-un magazin aglomerat. Spuneți-i că în acest caz „planul” e să se ducă de urgență la un angajat al magazinului sau la un agent de pază. Dacă vă aflați într-un parc, stabiliți-vă de la început un loc de întâlnire, în cazul rătăcirii copilului.

Asigurați-vă ca aveți permanent fotografii recente cu copiii dumneavoastră. În fiecare moment trebuie să cunoașteți semnalmentele exacte ale acestora.

Recomandări pentru copii:

  • Dacă ești abordat de o persoana care ți se pare suspectă, țipă și spune-i să stea departe de tine.
  • Învață cum te poți duce și întoarce în siguranță de la școală și unde poți găsi ajutor dacă este nevoie.
  • Nu te apropia și nu intra în mașină dacă cineva, oprește lângă tine și îți pune întrebări.
  • Învață adresa completă de acasă și numele părinților.
  • Învață cum să fii în siguranță pe internet: nu oferi date personale despre tine sau familia ta, cum ar fi vârsta, numărul de telefon, fotografii personale, adresa școlii unde înveți. Parolele sunt secrete și îți aparțin.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
17.7 ° C
17.7 °
17.1 °
38 %
2.7kmh
47 %
joi
17 °
vin
19 °
sâm
12 °
Dum
20 °
lun
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că l-au băgat la bulău pe Dragnea și a unit Iohannis partidele, că era festival și în centru, dar cu altfel de muzică.

EDITORIAL

Vești „bune” pentru învățământul românesc. Săptămâna aceasta trebuia să intre în tipografii „Broșura pentru admiterea în liceu”, un document cât se poate de util...

EPIGRAMA ZILEI

Am înțeles din ce pricini Marea deloc nu le priește : El să n-audă de rechini Iar dumneaei, de … pește! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...