joi, iulie 18, 2024
AcasăLocal BTZiua Eroilor sărbătorită la monumentul dedicat soldaților căzuți pentru patrie. Zeci de...

Ziua Eroilor sărbătorită la monumentul dedicat soldaților căzuți pentru patrie. Zeci de botoșăneni au urmărit ceremonialul (video)

Ziua Eroilor a fost sărbătorită astăzi la Botoşani, în cimitirul Pacea, printr-un ceremonial religios și militar organizat de Garnizoana Militară Botoșani și Instituția Prefectului. Momentul a fost marcat de depuneri de coroane și jerbe de flori și o paradă militară, fără cuvântări din partea celor care dețin funcții de conducere.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Ceremonialul a avut loc la prânz, în Cimitirul Eroilor, în prezența oficialităților locale, dar și a zeci de șefi de instituţii, parlamentari şi oameni politici. Activitățile au debutat la ora 12.00, când clopotele tuturor lăcaşelor de cult au fost trase timp de trei minute. După ce prefectul Sorin Cornilă a trecut în revistă Detașamentul de onoare, a fost intonat Imnul de Stat, iar un sobor de preoţi a oficiat un serviciu religios de pomenire a eroilor căzuţi pentru patrie.

Apoi a urmat ceremonia de depunere a coroanelor, iar reprezentanții instituţiilor, asociațiilor de veterani şi partidele politice au depus jerbe de flori şi coroane la monumentul eroilor. Ceremoniile s-au încheiat cu defilarea detaşamentului de onoare, format din militari, jandarmi și pompieri.

La festivități au participat şi zeci de botoşăneni veniţi să aprindă lumânări în cinstea eroilor. Câţiva copii îmbrăcaţi în straie populareși au depus flori la monumentul ridicat în memoria soldaților care și-au dat viața pentru apărarea țării.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
30.6 ° C
30.6 °
30.5 °
50 %
3.5kmh
100 %
joi
29 °
vin
33 °
sâm
32 °
Dum
29 °
lun
27 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

La ce vremuri sunt, e bine să ai ventilator la purtător.    

EDITORIAL

La primul congres al PMR - 21-23 februarie 1948, interpelat de Petru Groza, care i-a atras atenția că închisorile sunt pline de țărani și...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...