spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTTârgul liceelor și-a deschis porțile pentru elevii de clasa a VIII-a (video)

Târgul liceelor și-a deschis porțile pentru elevii de clasa a VIII-a (video)

O nouă ediție a Târgului Liceelor a debutat astăzi, de la ora 10:00, în Sala de sport a Colegiului Tehnic ,,Gheorghe Asachi” Botoșani.

Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ) Botoșani și are scopul de a-i ajuta pe elevi să-şi aleagă viitorul traseu educaţional, în funcție de dorințe, aptitudini și posibilități. Astfel, pe lângă standurile în care liceele şi-au prezentat oferta educaţională şi rezultatele de până acum, a fost organizată o zonă unde liceenii au prezentat meseriile pentru care se pregătesc la şcoală, de la muncitor în construcţii, confecţioner, la mecanic, designer vestimentar, hayrstilist, ospătar.

„Care sunt principalele motive pentru a activa în liceul nostru? Liceul are scopul de a ajuta tinerii, mai ales pe cei care își doresc sa facă antreprenoriat, de a își pregăti o cariera în domeniul acesta. Liceul oferă posibilitatea de a se cunoaște, de a înțelege mai bine lumea, are un profil care implica banii, educația financiară, și de aceea este foarte important, pentru ca banii sunt totul pentru aceasta societate”, a spus o elevă a Colegiului Economic ,,Octav Onicescu” Botoșani.

Nu au lipsit nici artiştii, de la pictori, interpreţi de muzică uşoară şi populară până la sculptori.

Corul de fete al Liceului Pedagogic ,,Nicolae Iorga” Botoșani, coordonat de profesorul Laurențiu Palade, i-a încântat pe cei prezenți cu câteva melodii, iar elevii Liceului Tehnologic ,,Nicolae Bălcescu” Flămânzi au împărtășit din tainele picturii.

,,Sunt alături de dumneavoastră

Bogdan Suruciuc, inspectorul școlar general, a amintit de situația dificilă cu care se confruntă învățămâtul prin prisma grevei organizată de profesorii, dar și-a arătat mulțumirea față de cei care au făcut posibilă organizarea acestui târg.

,,În primul rând, vreau să vă mulțumesc pentru că ați dat curs invitației noastre pentru a organiza Târgul Liceelor într-o perioadă mai puțin obișnuită din sistemul de învățământ și îmi doresc ca fiecare liceu să își promoveze cât mai bine oferta pe care o are, pentru a-și atinge cifra de școlarizare propusă. Sunt alături de dumneavoastră, sunt alături de colegii mei profesori, de elevi și sper ca împreună să trecem peste toate obstacolele care apar în drum și să oferim un act educațional de calitate”, a spus inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Botoșani, Bogdan Suruciuc.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
23.7 ° C
24.3 °
23.6 °
34 %
5.4kmh
82 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...