spot_img
luni, mai 6, 2024
AcasăLocal BTZeci de profesori din Botoşani participă la mitingul de la Bucureşti (video)

Zeci de profesori din Botoşani participă la mitingul de la Bucureşti (video)

Zeci de cadre didactice din Botoșani participa astăzi la mitingul de protest organizat în Capitala de confederațiile sindicale din învățământ.

Profesorii din Botoșani au plecat spre București încă din noaptea de luni spre marți, cu un autocar închiriat de Liga Sindicatelor din Învățământ. Plecarea a avut loc în jurul orei 1, de la sediul LSI, de lângă Casa Corpului Didactic. Ei au ajuns în București la ora 9,30 și s-au organizat într-un parc de lângă Piața Victoriei. Ei spun că vor participa alături de colegii din țară la cel mai mare protest din ultimii ani. Ei vor reveni la Botoșani tot în cursul zilei de astăzi.

Mii de profesori participă astăzi la un protest în fața Guvernului. De aici unde sindicaliștii vor pleca în marș spre Cotroceni, unde vor protesta și în fața reședinței președintelui Klaus Iohannis.

În Piaţa Victoriei au ajuns şi grupuri de elevi care susţin mişcarea de protest a dascălilor.

Dascălii sunt în grevă generală de o săptămână

De luni, 22 mai, au intrat în grevă peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic, potrivit sindicatelor. Liderul Federației Sindicale din Educație Spiru Haret, Marius Nistor, a declarat, luni seară, la B1TV, că se așteapta ca la protestul de marți de la Cotroceni să vină ”20 de mii de colegi din București dar și din țară”. Nistor a mai spus că președintele Klaus Iohannis are obligația ca președinte și profesor să discute cu liderii sindicali din învățământ.

Liderul sindical a mai precizat că luni seara a avut o întâlnire cu alți colegi din țară și că vor transmite noua ofertă a guvernului către fiecare unitate de învățământ din țară, urmând ca pănă mâine să se decidă dacă va fi acceptată sau nu.

Guvernul le-a făcut luni seara o nouă ofertă sindicatelor din învățământ pentru a renunța la grevă, mărind bonusul de 2500 care ar urma să fie acordat în două tranșe la 4000 de lei.

Liderul Sindicatului Spiru Haret Timiș, Virgil Popescu, a declarat la B1TV, că la prima vedere oferta nu este acceptabilă deoarece sunt bani care vor fi acordați o singură dată și nu reprezintă o crește de salariu. ”Este o manevră a guvernului. Aceste vouchere, prime nu mă interesează. Mă interesează o mărire de salariu de 25% așa cum au cerut sindicatele”, a mai spus Popescu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.6 ° C
20.6 °
20.6 °
39 %
3.1kmh
90 %
lun
20 °
mar
25 °
mie
17 °
joi
16 °
vin
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ca să mai speri că niște vrăji îți pot umple rezervorul, trebuie să începi cu pași mici.

EDITORIAL

Majoritatea covârșitoare a creștinilor din România au serbat ieri și azi Învierea Domnului. Stabilirea datei pascale e complicată datorită utilizării unor calendare diferite în...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...