spot_img
marți, mai 7, 2024
AcasăLocal BTProtest la Penitenciarul Botoșani! Sindicaliștii au refuzat să intre în tură (video)

Protest la Penitenciarul Botoșani! Sindicaliștii au refuzat să intre în tură (video)

Angajații din sistemul penitenciar au declanșat și ei conflictul de muncă. Astăzi dimineață, zeci de sindicaliști din Penitenciarul Botoșani au blocat activitatea prin refuz de muncă suplimentară, începând cu ora 6,30. Aceștia s-au prezentat la serviciu conform planificării, dar nu au mai intrat în schimb. Din acest motiv, mai multe activități nu au mai putut fi desfășurate conform programărilor.

„Este sistată prezentarea la instanța, puncte de lucru și la unitățile medicale din Ministerul Sănătății”, a precizat Ancuța Dumitru, liderul Sindicatului „Novo Legis” din Penitenciarul Botoșani.

„Ne-am întors de pe secții, unde stare de spirit este una bună”

Protestul ar urma să dureze 4 ore, activitatea urmând să reintre în normal în jurul orei 10. Din acest motiv, angajații care au intrat în tură marți seară (n.r. – 30 mai a.c.), au trebuit să rămână în tură prelungită. Întrucât angajații unității de detenție sunt solidari în acțiunea de protest, acest lucru nu a generat tensiuni.

„Ne-am întors de pe secții, unde stare de spirit este una bună. Am lăsat celor de la schimbul care a intrat aseară, o gustare și apă, în semn de apreciere pentru efortul pe care-l depun în aceste ore pentru noi toți”, au transmis sindicaliștii.

Care sunt revendicările

Principalele revendicări sunt aplicarea în totalitate a Legii 153/2017 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, deblocarea concursurilor pentru acoperirea funcțiilor vacante și nemodificarea legii privind pensiile de serviciu.

„Numărul minim de posturi necesare în Poliția Penitenciară este de 20.000 conform standardelor aprobate. În prezent sunt ocupate 12.500 de posturi. Cu toate acestea, Guvernul blochează concursurile în timp ce modifică pensiile militare ceea ce va genera un exod din întreaga structură de apărare națională”, a explicat Răzvan Chilărașu, vicepreședintele la nivel național al Federației Polițiștilor de Penitenciare.

Protestul de astăzi reprezintă un prim avertisment pentru guvernanți, sindicaliștii dorind să arate că sunt determinați să înceteze activitățile. Astfel, dacă revendicările lor nu vor fi soluționate, începând de săptămâna viitoare sindicaliștii vor crește blocajul de la minim 4 ore la minim 4 zile. Totodată, sindicaliștii anunță că vor organiza și mitinguri de protest.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.7 ° C
17.7 °
13.9 °
62 %
1.5kmh
100 %
mar
24 °
mie
15 °
joi
16 °
vin
18 °
sâm
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ca să mai speri că niște vrăji îți pot umple rezervorul, trebuie să începi cu pași mici.

EDITORIAL

Majoritatea covârșitoare a creștinilor din România au serbat ieri și azi Învierea Domnului. Stabilirea datei pascale e complicată datorită utilizării unor calendare diferite în...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...