spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTBotoşăneanul din fruntea ANAF Iaşi îl concurează pe Iohannis la avere

Botoşăneanul din fruntea ANAF Iaşi îl concurează pe Iohannis la avere

Botoşăneanul Doru Viorel Alupoaei care a fost numit la conducerea Finanţelor ieşene anul trecut a reuşit în doar câţiva ani să adune o avere deloc de neglijat.

Potrivit Ziarul de Iaşi, de la două locuinţe (o casă şi un apartament) în anul 2015 şi economii în conturi de aproape 30.000 de euro tot atunci, botoşăneanul se poate lăuda în 2023 cu şase imobile. Acesta are în prezent cinci apartamente şi o casă de locuit. Pe lângă acestea, economiile sale s-au triplat ajungând la aproximativ 95.000 de euro. Informaţiile apar în cea mai recentă declaraţie de avere completată de şeful Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Iaşi, pe 5 mai, document consultat de „Ziarul de Iaşi”.

Două apartamente luate dintr-un foc

Soarta pare să-i fi surâs lui Doru Viorel Alupoaei în 2022, când a fost numit şef al DGRFP Iaşi, Finanţele Regionale, şi când dintr-un foc a mai adăugat două apartamente la „colecţia imobiliară” a familiei: unul de 50 mp în Botoşani, pe care spune că l-a moştenit, iar altul cumpărat în Iaşi (de 41 mp), unde mai deţine două apartamente (de 41, respectiv 50 mp).

Casa de 400 mp este construită în Botoşani şi, tot acolo, mai are un apartament de 47 mp, cât şi un teren intravilan de 1.497 mp. Până să ocupe fotoliul de director general la DGRFP Iaşi, Alupoaei a fost şef adjunct colectare în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani.

Venitul anual din salariile obţinute de Alupoaei de la DGRFP Iaşi în 2022 se ridică la 112.000 de lei, adică a încasat lunar de la instituţia ieşeană aproape 9.300 de lei. Anul trecut a muncit pe ceva mai mulţi bani ca în 2021, când declara un venit anual de 104.000 de lei, adică o leafă de circa 8.700 de lei.

Economii de zeci de mii de euro

Mai mult de atât, şeful finanţiştilor din Iaşi şi din alte cinci judeţe (Bacău, Botoşani, Neamţ, Suceava şi Vaslui) are deschise mai multe conturi de economii în bănci, unde ţine aproape 465.000 de lei, echivalentul sumei de 95.000 de euro. Suma este mai mică decât în documentul de avere anterior, unde Alupoaei scria că are economii de aproape 675.000 de lei (aproximativ 138.000 de euro).

El a trecut în actuala declaraţie de avere şi banii făcuţi din chirii: 35.000 de lei în 2022, în schimb nu a mai menţionat şi suma obţinută din dobânzi, ca în anii precedenţi. Şeful DGRFP Iaşi conduce acelaşi autoturism de ani buni, un BMW 520D an de fabricaţie 2011, semn că nu îi place să îşi investească banii în maşini, ci mai degrabă în imobiliare.

Soţia acestuia a contribuit la averea familiei cu aproape 100.000 de lei, adică a câştigat anul trecut 8.300 de lei/ lună, lucrând tot la instituţia condusă de soţul ei. A mai obţinut în acelaşi an şi suma de 10.000 de lei, reprezentând succesiune moştenire.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
10.6 ° C
10.6 °
7.7 °
72 %
1.1kmh
1 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
20 °
mie
13 °
joi
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...