spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăLocal BTCel mai mare festival internațional de film pentru copii, organizat la Botoșani

Cel mai mare festival internațional de film pentru copii, organizat la Botoșani

KINOdiseea, cel mai mare festival internațional de film pentru publicul tânăr din Europa de Sud-Est revine cu o nouă ediţie la Botoșani.

În perioada 23 – 25 iunie 2023, publicul botoșănean va avea la dispoziție o selecţie a celor mai bune filme de la ediţia din 2022, la Cinema Unirea.

Filmele din selecția KINOdiseea Altfel sunt producții curajoase, cu tematici
educative și sociale, care nu intră în rețeaua clasică de distribuție, apreciate de publicul
internațional și de criticii de film din întreaga lume, premiate la Berlinale, dar și alte
festivaluri importante de film pentru publicul tânăr, precum European Film Awards,
Annecy International Animated Film Festival, Zurich Film Festival, Brussels Animation
Film Festival, Lithuanian Film Awards și Children KinoFest.

Programul pentru proiecții

Vineri, 23 iunie, de la ora 13:00, doritorii vor putea urmări ,,Mama gorilă”/ ,,Ape Star”. Filmul spune povestea lui Jonna, în vârstă de 8 ani, care a trăit toată viața într-un orfelinat liniștit de la țară. Într-o zi, o gorilă foarte mare ajunge la orfelinat, conducând o mașină, dar fără să scoată niciun sunet. Toți ceilalți copii fug temându-se de gorilă, dar Jonna este atrasă de ea, deși e oarecum speriată.

Gorilla o adoptă pe Jonna și o duce la casa ei din apropiere, în depozitul de vechituri, unde își câștigă existența vânzând lucrurile pe care le găsește acolo. Este o casă rustică, dar confortabilă și treptat, Jonna învață să o iubească și pe noua ei mamă ciudată, dar blândă. Când un membru influent al consiliului orășenesc decide că depozitul de vechituri este locul perfect pentru a construi o piscină comună nouă și elegantă, viitorul lui Jonna și Gorilla este absolut nesigur.

Sâmbătă, de la ora 13:00, micii botoșăneni își dau întâlnire cu ,,Academia iepurașilor”. Producția aduce pe marile ecrane o poveste amuzantă, plină de aventuri și transmite un mesaj important despre valoarea prieteniei, despre toleranță și lucrul în echipă. La sfârșit, vom vedea că nu e bine să judecăm vulpile după ceea ce știm despre ele din alte povești.

În continuarea programului de sâmbătă, de la ora 15:00, în atenția publiculuiva fi ,,VINSKI ȘI PRAFUL INVIZIBILITĂȚII / VINSKI AND THE INVISIBILITY
POWDER. În acest nou film al lui Juha Wuolijoki, Vinski, în vârstă de 10 ani, întâlnește un farmacist misterios care îi dă o sticlă de pudră care îți permite să devii invizibil și să treci prin pereți.

Vinski își folosește noile puteri pentru glume practice la început, dar mai târziu pentru a-i ajuta pe locuitorii din orășelul care au fost loviți de un val de crime. Este grozav să ai puteri de supererou, dar în curând talentele lui Vinski atrag o bandă urâtă de escroci interesați și de invizibilitatea lui secretă. Vinski învață că eroii adevărați sunt invizibili.

Duminică, începând cu ora 13:00, ,,Mama gorilă”’/,,Ape Star” va rula din nou la Cinema Unirea pentru cei care nu au putut ajunge vineri.

De la ora 15:00, botoșănenii sunt invitați la ,,Cum am învățat să zbor”/ ,,How I learned to fly”. Tinerii vor face cunoștință cu aventuroasa si amuzanta Sofia, care este nevoită să-ți petreacă vacanța cu bunica ei dominatoare Maria, pe o insulă din Croația.

Nu este experiența ideală de vară la care a sperat, dar cu ajutorul bătrânei ei mătuși Luce și a verișoarei ei fermecătoare, Sofia își depășește plictiseala inițială. Își face noi prieteni și împreună explorează tot ce are de oferit vara: soare strălucitor, distracție pe vreme, multă înghețată și primul ei sărut. Dar timpul ei lipsit de griji se termină brusc, când iubita Luce trebuie dusă la spital, lăsând-o pe Sofia cu o parte din familie despre care nu știa că există.

Cu toate acestea, în urma tragediei, familia depășește în sfârșit traume vechi și când Sofia se întoarce acasă, își dă seama că dezvăluirea secretelor dureroase este o provocare, dar foarte eliberatoare. Un film de familie distractiv care te poartă într-o aventură de vară fermecătoare, dar emoționantă, lângă mare.

Mai multe detalii despre filme vor fi disponibile pe https://www.facebook.com/kinodiseea/.

Despre KINOdiseea

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și
Sud-Est. Festivalul. În cele 14 ediții precedente, festivalul a înregistrat peste 150.000 de
participanți, la București și în alte orașe din țară. La Botoșani, KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, Cofinanțat de Centrul Național al Cinematografiei, membru în rețeaua Europa Cinemas, în parteneriat cu Cinema Unirea Botoșani, Primăria Municipiului Botoșani și Teatrul ,,Mihai Eminescu” Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
21.6 ° C
21.6 °
21.6 °
49 %
4.3kmh
10 %
Dum
19 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...