spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăLocal BTLocuri de parcare adjudecate cu mii de lei. Sute de botoşăneni au...

Locuri de parcare adjudecate cu mii de lei. Sute de botoşăneni au participat la licitaţie

Municipalitatea botoșăneană a organizat marți, 20 iunie, prima licitație din acest an pentru rezervarea locurilor noi de parcare și a celor pentru care nu s-a plătit taxa de rezervare pe 2023.  

La licitație s-au înscris sute de botoșăneni, care s-au prezentat în fața comisiei din care fac parte viceprimarul Liviu Toma, consilierii municipali Maricel Maxim, Cătălin Boboc, Marius Buliga și funcționari din cadrul Serviciului Patrimoniu.

Potrivit datelor centralizate de Serviciul Patrimoniu, au fost scoase la licitație 664 de locuri (dintre care 349 în opt parcări noi), în zona delimitată de: Bulevardul Mihai Eminescu, Gării, Aprodu Purice, strada  Dimitrie Pompeiu, strada Doboṣari (zona ANL Ciṣmea), Împărat Traian, Săvenilor, Tudor Vladimirescu, Ion Pillat.

Aproape 2.700 de lei pentru un loc de parcare

Din cele 664 de locuri, 40 au fost alocate înainte de licitație persoanelor cu grad de handicap și 27 pentru agenți economici. Pentru 534 de locuri a fost câte un singur solicitant, fiind concurență în cazul a 63 de locuri de parcare.

Preţul de pornire la licitaţie este de 207 lei pe an.  În urma licitației de astăzi, cea mai mare taxă, respectiv 2.670 de lei, o va plăti un botoșănean ce a rezervat un loc pe Calea Națională – Unicat. Au mai fost adjudecate locuri cu 2.500 de lei pe strada Octav Băncilă, 2.000 de lei pe strada Ion Pillat, 1.700 de lei pe strada Gheorghe Avramescu, respectiv cu câte 1.510 de lei în zona Adrian Adamiu și Rapsodiei.

Participanților li s-a transmis că taxa obținută în urma licitației cu strigare va fi menținută în fiecare an, iar la aceasta se va adăuga și eventualul coeficient de indexare aplicat la taxa de bază anuală. Durata de rezervare este până la 31 decembrie 2023, cu posibilitatea de prelungire, anual.

Următoarea licitație va avea loc pe 29 iunie, începând cu ora 9:00 și va viza rezervarea locurilor de parcare disponibilizate pentru anul 2023 și nou-amenajate, pentru cetăṭenii care domiciliază sau îṣi au reṣedinṭa în ZONA II, aflată în perimetrul cuprins între străzile: Bulevardul  Mihai Eminescu, Sucevei, Primăverii, Pacea, Mihail Kogălniceanu, Viilor, Patriarh Teoctist Arapaṣu (zona ANL Bucovina), Maior Ignat, Petru Rareṣ.

Locurile de parcare rămase nerezervate în urma celor două licitații vor fi atribuite pe principiul primul venit – primul servit, începând cu 1 august 2023.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
7.9 ° C
10.6 °
7.2 °
91 %
2.1kmh
51 %
Dum
20 °
lun
20 °
mar
19 °
mie
12 °
joi
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...