duminică, mai 19, 2024
AcasăLocal BTTânăra doctoriță care și-a pus capăt zilelor a fost invitată într-o emisiune...

Tânăra doctoriță care și-a pus capăt zilelor a fost invitată într-o emisiune cu câteva zile înainte: “Ce poate fi mai frumos decât să poți să oferi unei persoane posibilitatea de a se vindeca” (video)

Tânăra din judeţul Botoşani, medic rezident în anul I la Spitalul privat de Oncologie „Victoria”, care şi-a pus capăt zilelor, a vorbit în urmă cu doar câteva zile înainte de tragedie la un post de televiziune din Iași.

Diana Saucă spunea în cadrul emisiunii că își dorește să tragă un semnal de alarmă către pacienți să se prezinte la timp la medic.

„O parte dintre pacienți știu ce diagnostic au, o parte dintre ei nu știu. Iar atunci vine partea, cred eu, ce mai dificilă, când trebuie să le comunici pacienților despre patologia pe care o au. Încerc foarte mult să fiu empatică, pentru că ăsta este un lucru foarte important, dar în același timp cred că pentru calitatea actului medical și pentru sănătatea mea psiho-emoțională, este important să nu mă implic atât de tare. Ar fi un lucru tare bun dacă pacienții din țara noastră, specificul lor este că vin la medic târziu, când boala lor este într-un stadiu foarte avansat și chiar aș vrea să trag un semnal de alarmă din punctul acesta de vedere (…)”, declara tânăra.

„Ce poate fi mai frumos decât să oferi unei persoane posibilitatea de a se vindeca sau de a trăi o viață fără suferință”

Tot în cadrul emisiunii aceasta a vorbit despre meseria pe care o face cu atâta pasiune, pasiune pe care o are încă de când era mică.

„Cred că povestea din spate este o combinație între curiozitatea și fascinația pe care am avut-o încă de când eram mică despre corpul uman și despre cum funcționează acesta, și o serie de evenimente care m-au făcut să realizez că în viața este mult mai ce poți oferi, decât ce deții. Și ce poate fi mai frumos decât să poți să oferi unei persoane posibilitatea de a se vindeca sau de a trăi o viață fără suferință”, spunea aceasta.

Diana Saucă: „Îmi doresc să efectuez un stagiu în străinătate”

Diana mai spunea pe atunci că unul dintre motivele pentru care a ales să rămână în țară, și în special la Iași, este că își dorea să ofere ceva comunității în care s-a format și că ar pleca din țară doar pentru un stagiu.

„Cu siguranță îmi doresc să efectuez un stagiu în străinătate de 1-2 ani, dar tocmai pentru a acumula cât mai multe resurse și resurse și de a mă întoarce aici pentru a face medicină la cel mai înalt nivel”, povestea tânăra din Botoșani.

Din păcate, Diana Saucă nu și-a îndeplinit dorințele, aceasta alegând să-și pună capăt zilelor, înghițind intenționat o cantitate uriașă de antigel.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
18 ° C
21.5 °
17.6 °
59 %
5kmh
5 %
Dum
23 °
lun
24 °
mar
24 °
mie
24 °
joi
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când mâncarea e gustoasă, culoarea politică nu mai contează.

EDITORIAL

În urmă cu vreo douăzeci de ani când la putere, în anul electoral, era punga cu ulei, zahăr sau făină, hâtra mătușa Maria din...

EPIGRAMA ZILEI

De-abia acum, în miezul verii, Când i-am văzut la plajă goi, Am înțeles traseul berii: Dintr-un butoi, în alt butoi! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...