luni, mai 13, 2024
AcasăLocal BTNoian de acțiuni organizate de polițiști. Val de sancțiuni aplicate celor certați...

Noian de acțiuni organizate de polițiști. Val de sancțiuni aplicate celor certați cu legea

În ultimele 24 de ore, forțele de ordine din județul Botoșani au desfășurat o serie de activități integrate, având ca scop principal asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. Polițiștii de frontieră, însoțiți de câinii specializați în detectarea drogurilor, jandarmii din Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoșani și Brigada Mobilă de Jandarmi Bacău au acționat în mod coordonat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Rezultatele acestor acțiuni s-au văzut la final. Astfel, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, au fost aplicate nu mai puțin de 421 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de peste 170.000 de lei. Pe lângă acestea, 26 de permise de conducere și 31 de certificate de înmatriculare au fost reținute.

În cadrul acestor activități de amploare, au fost organizate 10 acțiuni punctuale, atât pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență, cât și pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră. Obiectivele vizate au inclus depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau substanțelor psihoactive.

În municipiul Botoșani, acțiunea de amploare a fost organizată sâmbătă, pe 1 iulie a.c., cu sprijinul subunităților de poliție. Aici au fost legitimate 504 persoane și controlate 390 de autovehicule. Pe lângă acestea, au fost efectuate peste 100 de testări cu aparatul etilotest și 15 testări cu aparatul DrugTest. Autoritățile au aplicat nu mai puțin de 263 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 97.000 de lei. Majoritatea acestor sancțiuni au fost pentru abateri la regimul rutier și nerespectarea normelor de conviețuire socială.

În paralel cu aceste demersuri, la data de 1 iulie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, cu sprijinul Secției de Poliție Rurală nr.10 Ștefănești, au organizat o acțiune de amploare în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică. În cadrul acestei intervenții, au fost legitimate aproximativ 100 de persoane și au fost controlate 58 de autovehicule. Ca rezultat al neregulilor constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.600 de lei, dintre care 7 au fost pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

O altă acțiune semnificativă a avut loc la Poliția Orașului Săveni și Secția de Poliție Rurală nr.9 Vlăsinești, unde polițiștii și jandarmii au colaborat pentru prevenirea faptelor antisociale și creșterea disciplinei rutiere. Aici au fost legitimate peste 60 de persoane și controlate 47 de autovehicule. De asemenea, 7 persoane au primit avertismente cu privire la comportamentul lor în societate. În urma acțiunii, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 1.300 de lei, dintre care 3 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Un alt punct important al acțiunilor a fost zona Flămânzi, acolo unde Poliția Orașului Flămânzi și Secția de Poliție Rurală nr.8 Flămânzi au organizat o acțiune în vederea prevenirii accidentelor rutiere și menținerii unui climat de ordine și siguranță publică. Aici au fost legitimate peste 40 de persoane și controlate peste 20 de autovehicule. Au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 8.000 de lei. De asemenea, a fost reținut un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare pentru un autoturism care avea aplicate folii neomologate.

Și polițiștii din Poliția Orașului Darabani, cu sprijinul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Peste 50 de persoane au fost legitimate și 35 de autovehicule au fost controlate. În urma acestei acțiuni, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 6.000 de lei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
7.3 ° C
7.8 °
7.1 °
57 %
1.4kmh
5 %
lun
14 °
mar
14 °
mie
15 °
joi
18 °
vin
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pentru încurajarea sportului se semnalizează clar că există și surse alternative de apă.

EDITORIAL

Nu am idee dacă și câți dintre dumneavoastră ați sesizat începutul schimbării de paradigmă din politica românească. Pentru că cel puțin aici la noi...

EPIGRAMA ZILEI

Elena ce mișca partide În cazul lui, și-a schimbat genul Că altfel, nu-l putea ucide; Deci asasin a fost ... elenul! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...