spot_img
joi, mai 30, 2024
AcasăLocalStart ratat în campania electorală. Primarul Cosmin Andrei TRIMIS ÎN JUDECATĂ de...

Start ratat în campania electorală. Primarul Cosmin Andrei TRIMIS ÎN JUDECATĂ de DNA

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava au finalizat cercetările în dosarul penal care îl vizează pe primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, și au dispus, astăzi, trimiterea acestuia în judecată.

Acesta este acuzat de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite. Astfel, cu numai câteva zile înainte de startul în campania electorală, procurorii au întocmit rechizitoriul și au dispus trimiterea în judecată a lui Cosmin Andrei.

Subiecte la concurs oferite unei apropiate

Potrivit anchetatorilor, pe 21 august 2021, în calitate de primar al municipiului Botoșani, Cosmin Andrei ar fi remis lista cu subiectele propuse de către membrii comisiei, unei candidate la postul de „consilier clasa I, grad profesional superior”, funcție scoasă la concurs în cadrul Direcției de Impozite și Taxe.

Persoana pentru care s-ar fi fraudat concursul a fost Cristina Geanina H., cea care, la data respectivă, ar fi avut o relație apropiată cu primarul Cosmin Andrei. Inițial, la concurs s-au înscris trei persoane, printre care și Cristina Geanina H. Unul dintre candidați a fost respins din cauza dosarului incomplet, iar cel de-al doilea nu s-a mai prezentat la concurs. Prin urmare, singura persoană care a ajuns în fața comisiei de examen a fost apropiata primarului. În urma ”sprijinului” acordat, la data de 26 august 2021, Cristina Geanina H. a promovat concursul și a ocupat, în mod fraudulos, postul respectiv. În realizarea investigațiilor, procurorii DNA au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Control judiciar pentru 60 de zile

Toate acestea au ieșit la iveală pe 2 februarie a.c., când procurorii DNA au descins în municipiul Botoșani unde au organizat două percheziții domiciliare, din care una în biroul primarului. Ulterior, acesta a fost plasat sub control judiciar, măsura preventivă care a fost prelungită luna trecută, cu încă 60 de zile.

După ce scandalul a ieșit la iveală, primarul Cosmin Andrei a anunțat că se auto-suspendă „din toate funcțiile deținute în partid”. „În urma evenimentelor de astăzi (n.r. – 2 februarie 2024), în care mi-a fost adusă la cunoștință măsura controlului judiciar, am urmat, cum era și firesc, regulile de integritate institute în PSD și am comunicat conducerii PSD Botoșani auto-suspendarea din toate funcțiile deținute în partid. În ce mă privește, îmi voi susține cauza cu bună-credință și voi pune la dispoziția organelor de anchetă toate informațiile care mi se vor solicita, astfel încât situația să se lămurească în cel mai scurt timp posibil”, a postat atunci pe pagina sa de Facebook primarul Cosmin Andrei. Ulterior, el a decis să candideze din nou.

Dosarul întocmit pe numele primarului a fost înaintat spre judecată Tribunalului Botoșani. Până la pronunțarea unei sentințe definitive, Cosmin Andrei va beneficia de prezumția de nevinovăție.

Ce se întâmplă în situația în care primarul va fi reales la alegerile locale de anul acesta și va fi condamnat puteți citit doar în „Monitorul de Botoșani”.

Știai că poți susține Monitorul fără să scoți bani din buzunar? Durează mai puțin de un minut să redirecționezi 3,5% din impozit către asociația noastră. Completaţi formularul de mai jos, iar de restul ne ocupăm noi.

https://formular230.ro/asociatia-monitorul-de-botosani

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
13.9 ° C
13.9 °
12.1 °
96 %
1.9kmh
73 %
joi
21 °
vin
27 °
sâm
29 °
Dum
28 °
lun
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În campanie se mai fac și din astea, că electoratul e atent și la oameni și la animale.

EDITORIAL

Acum ceva zile, Marcelașul cel Viteaz a tras o fugă în Turcia, de unde a venit cu ceva vești bune: românii nu mai au...

EPIGRAMA ZILEI

Moldoveanul și munteanul Sunt frați buni cu ardeleanul Doar Romanul e dușmanul Unuia, numit Vâlceanu...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

Happy Cinema vă invită să vă bucurați de o serie de filme captivante care vor aduce bucurie și zâmbete pe chipurile copiilor. Luna iunie,...

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...