spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTProfesor și arbitru internațional de lupte greco-romane pe lista urmăriților de poliție

Profesor și arbitru internațional de lupte greco-romane pe lista urmăriților de poliție

Fostul profesor de la Liceul cu Program Sportiv Botoșani, condamnat la 7 ani de închisoare după ce a violat o elevă, a ajuns pe site-ul Inspectoratului General al Poliției Române, după ce a fost dat în urmărire generală.

În vârstă de 54 de ani, Cristian Mreană figurează acum pe lista persoanelor urmărite, polițiștii mediatizând inclusiv fotografia acestuia. „La data de 08.06.2023 Judecătoria Botoșani a emis mandatul de executare 528, cel în cauza fiind condamnat la 7 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol”, au menționat polițiștii. Forțele de ordine iau în calcul inclusiv varianta ca acesta să fi părăsit România chiar înainte de pronunțarea sentinței definitive și din acest motiv pe numele său ar putea fi emis și un mandat european de arestare.

 

„V-ați aflat într-o mare eroare”

foto dreapta Cristian Mreana – sursa foto Facebook

Cert este că și după ce autoritățile judiciare au deschis ancheta penală împotriva lui, Cristian Mreană, care era și arbitru internațional de lupte greco-romane, a participat la mai multe competiții internaționale și avea suficiente cunoștințe în rândul celor care practicau această profesie.

Interesant este că în dimineața zilei de 9 iunie, adică la numai câteva ore de la pronunțarea sentinței definitive, soția acestuia și-a schimbat coperta de la profilul de pe o rețea de socializare, imaginea reprezentând un țărm de mare sau de ocean și mai mulți pescăruși aflați în zbor. De altfel, reporterii „Monitorul” au încercat să afle de la aceasta dacă fostul profesor a plecat în străinătate și care a fost ziua în care l-a văzut ultima dată, doar că aceasta a evitat răspunsul afirmând că „v-ați aflat într-o mare eroare”

. „Lucrurile nu au stat așa cum au fost prezentate. Ați văzut dosarul? Voi discuta cu avocații dacă puteți avea acces la dosar și atunci veți vedea care a fost adevărul”, a spus aceasta. Deși de atunci au trecut mai multe zile, reporterii „Monitorul” nu au mai fost contactați.

Contract de muncă suspendat

În schimb, Gabriel Hârtie, actualul director al LPS Botoșani, spune că profesorul Cristian Mreană nu a mai fost la serviciu de mai mult timp întrucât avea contractul de muncă suspendat, ca urmare a procesului penal.

„Raporturile de muncă cu acesta au încetat în momentul în care hotărârea judecătorească a rămas definitivă, conform articolului 56 din Codul Muncii. Până atunci, domnul profesor a avut contractul de muncă suspendat, iar pe 8 iunie, când s-a pronunțat sentința definitivă și irevocabilă, Consiliul de Administrație s-a autosesizat și a încetat contractul de muncă conform articolului 56, alineat 1 litera f din Codul Muncii”, a spus Gabriel Hârtie, care a mai adăugat că din 2022, de când a preluat conducerea LPS Botoșani, Cristian Mreană nu a profesat.

„Este o imagine negativă tot ceea ce s-a întâmplat. Respectăm hotărârea judecătorească și mergem mai departe întrucât nu aceasta este imaginea Liceului Sportiv. Din păcate, se mai întâmplă și astfel de lucruri și fiecare trebuie să răspundă pentru faptele pe care le face”, a mai spus directorul LPS Botoșani, Gabriel Hârtie.

Profesor acuzat de viol

Profesor de lupte greco-romane, antrenor, dar și arbitru internațional, Cristian Mreană a fost reţinut de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale pe 19 septembrie 2018, sub acuzația de viol.

Potrivit anchetatorilor, pe 3 septembrie 2018 el a întreţinut un raport sexual normal cu o minoră de 15 ani (n.r. – elevă la LPS Botoşani) prin constrângerea fizică şi morală.

Condamnat la închisoare

Agresiunea sexuală ar fi avut loc în momentul în care eleva, care intenţiona să se transfere la un alt liceu, i-ar fi solicitat profesorului să o ajute în obţinerea unei adeverinţe cu situaţia şcolară. Cristian Mreană ar fi discutat cu un alt antrenor, încercând să o determine să renunţe la transfer, după care, motivând că trebuie să vadă un teren de la marginea municipiului, a dus-o cu maşina pe adolescentă până în apropierea pădurii Rediu, unde, sub contrângere psihică, s-ar fi întâmplat totul.

Cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor, care au efectuat o serie de investigaţii, primele cercetări confirmând agresiunea sexuală. Arestat preventiv, fostul profesor a fost plasat mai apoi în arest la domiciliu, iar ulterior sub control judiciar. Trimis în judecată, el s-a declarat nevinovat, dar la finalul procesului, pe baza probelor administrate, judecătorii l-au găsit vinovat și l-au condamnat.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
8.8 °
68 %
1.6kmh
7 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
20 °
mie
13 °
joi
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...