spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTRată de promovare puțin peste 70% la Bacalaureat. Județul Botoșani se poate...

Rată de promovare puțin peste 70% la Bacalaureat. Județul Botoșani se poate mândri cu o singură medie de 10

Rata de promovare a examenului de Bacalaureat este 72,94% în județul Botoșani, fiind înregistrată o singură medie de 10, arată datele furnizate de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ), înainte de contestații.

Potrivit IȘJ, un număr de 1875 de candidați au obținut medii de trecere dintre cei 2.694 care au susținut probele scrise. O absolventă a Colegiului Național „Mihai Eminescu” este singura notată cu 10 pe linie.

 

Andra Mera a finalizat studiile liceale pe profilul matematică-informatică și intenționează să îmbrățișeze cariera de inginer.

„Nu a fost un examen dificil. Mă așteptam sa iau note foarte mari, deoarece am fost mulțumită de ce am scris la examen, dar nu eram sigură dacă voi lua nota maximă. M-am hotărât să urmez Facultatea de Construcții Civile Industriale și Agricole din cadrul Universității Tehnice de Construcții București. Sora mea mai mare a absolvit Facultatea de Urbanism, iar sora mea geamăna vrea sa urmeze Facultatea de Arhitectură. Vrem să formăm o echipă”, spune Andra.

Până la ora 18:00, candidații au putut depune contestații, atât în centrul de examen, cât și online. Rezultatele finale vor fi anunțate pe data de 7 iulie.

„Mă așteptăm la aceste rezultate, sper ca la contestații să mai urce notele copiilor. Felicit toți absolvenții Colegiului Național <<Mihai Eminescu>>  și le urez mult succes în continuare!”, a transmis Cristina Chiriac, directorul Colegiului Național „Mihai Eminescu”.

Rata de succes din Botoșani, cu puțin peste media națională

La nivel național, rata de promovare la Bacalaureat 2023 este de 72,8%, a comunicat Ministerul Educației, după ce au fost făcute publice rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut acest examen în sesiunea iunie – iulie 2023.

Rata de succes se menține la peste 70% pe ansamblul tuturor promoțiilor, această situație înregistrându-se pentru al doilea an la rând în ultimii 11 ani (înainte de soluționarea contestațiilor), potrivit Ministerului Educației. Ministerul Educației a publicat astăzi, 3 iulie, ora 11:00, pe site-ul dedicat, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de bacalaureat în sesiunea iunie – iulie 2023.

Au promovat 91.246 de candidați (87.226 de candidați din promoția curentă, respectiv 4.020 din promoțiile anterioare) din totalul celor 125.352 de candidați prezenți, rezultând o rată cumulată de promovare (înainte de contestații) de 72,8% (73,3% – 2022 și 67,8% – 2021).

Pentru promoția curentă, rata de promovare este 78,4% (în ușoară creștere față de sesiunea din anul anterior – 78,3%).  56 de candidați au încheiat probele scrise cu media 10.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.5 ° C
14.6 °
10.5 °
69 %
1.2kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...