spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTCăldura aduce un val de agresiuni

Căldura aduce un val de agresiuni

Într-o singură zi doi bărbaţi au ajuns la spital în stare gravă în urma unor agresiuni. Specialiştii spun că temperaturile ridicate combinate cu alcool sunt un factor pentru aceste situaţii.

Valul de violenţe din mediul rural pare să crească tot mai mult, de la o săptămână la alta. Potrivit specialiştilor, căldura în paralel cu consumul de alcool, are şi ea o contribuţie, agresivitatea oamenilor fiind crescută atunci când vasele de sânge ale creierului sunt mai dilatate.

Într-o singură zi doi bărbaţi au ajuns la spital în stare gravă în weekend, după ce au fost victimele unor agresiuni.

Anchetă deschisă de polițiști

Primul a ajuns la Urgenţe un bărbat de 50 de ani, din Albeşti. Acesta a fost transportat cu o ambulanţă la unitatea sanitară, după ce a fost bătut într-un bar din localitate. Bărbatul s-a luat la ceartă cu un vecin mai tânăr cu 30 de ani, iar la scurt timp, între cei doi a izbucnit un scandal în toată regula. Agresorul şi-a lovit victima cu o sticlă în cap, după care a lovit-o de mai multe ori în zona coastelor.

„Pacientul a fost stabilizat şi internat pe secţia de chirurgie cu traumatism toracic şi multiple fracturi costale”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD. Poliţiştii au început o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele incidentului, fiind deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Bărbat bătut până la inconştienţă de doi vecini

La câteva ore distanţă, un alt bărbat a ajuns în Urgenţe, în stare şi mai gravă. Rudele le-au povestit cadrelor medicale că bărbatul ar fi fost bătut cu bestialitate în cursul zilei de vineri. Acesta a fost adus acasă în stare de inconştienţă de către doi vecini. A doua zi acesta părea că şi-a revenit şi nu mai avea probleme, deşi nu ştia exact ce s-a întâmplat cu el cu o zi înainte. Duminică, însă, a început să aibă sângerări la nivelul ambelor urechi şi era tot mai confuz. Din acest motiv, familia a solicitat  ambulanţă, care l-a adus pe bărbat la spital.

„Pacientul a ajuns în serviciul UPU conştient, dar confuz. Nu putea colabora pentru testarea coordonării mişcărilor. A fost supus mai multor investigaţii, fiind diagnosticat cu traumatism cranian acut sever, hematoame extradural şi subdural parieto-temporal, precum şi fractură craniană. Din cauza stării grave s-a solicitat transferul la Iaşi pe cale aerului”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Transfer cu elicopterul la Iaşi

Ulterior, elicopterul SMURD l-a preluat pe acesta de pe terenul UM 01189, fiind transportat la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi.

Cazul a ajuns în atenţia poliţiştilor abia când bărbatul a ajuns în grija medicilor. Cadrele medicale au anunţat cazul la 112, fiind declanşată o anchetă. Acum oamenii legii încearcă să stabilească modul în care bărbatul a ajuns în stare gravă la spital şi agresorii acestuia.

„Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.9 Vlăsinești efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care victima, un bărbat, de 40 de ani, din comuna Ungureni, a suferit vătămări corporale. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
18.4 ° C
19.2 °
16.6 °
56 %
1.8kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...