spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăPrima PaginăAfaceri cu droguri cu legături în lumea interlopă

Afaceri cu droguri cu legături în lumea interlopă

O anchetă de amploare a procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – structura centrală a scos la iveală conexiunile întunecate ale unei rețele de trafic de droguri din Botoșani, care se întindeau până în înalte cercuri ale lumii interlope.

În centrul acestei rețele se află Marian Cristian Bejan, cunoscut sub numele de „lordul drogurilor”, unul dintre cei mai de temut lideri interlopi, notoriu pentru violența sa.

Cazul a fost scos la iveală după ce trei indivizi, Marian C, Liviu P și Narcis B au fost acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, instigare la trafic de droguri de risc și de mare risc și trafic de droguri. Bănuiți că ar fi plasat droguri în municipiul Botoșani, aceștia au fost supravegheați de autorități, iar filierele lor de distribuție au fost urmărite cu atenție.

Poveste halucinantă

Povestea este halucinantă și arată cât de ușor se poate ajunge în rețelele de distribuție a drogurilor, mai ales atunci când la mijloc sunt sume mari de bani. În toamna lui 2022, pentru a chefui cu prietenii de ziua lui, un botoșănean, Narcis B. și-a amanetat BMW-ul cu 9.000 de lei. Doar că, după o lună, când trebuia să restituie 11.000 de lei, acesta și-a anunțat prietenii cum că nu deține suma de bani necesară.

Așa că amicii s-au mobilizat, iar datoria a fost achitată de un alt botoșănean, rămânând ca cei 11.000 de lei să fie achitați lui Marian C. Doar că intervenția nu a fost pe ochi frumoși. Asta pentru că, pe lângă banii care trebuia să îi plătească pentru recuperarea mașinii, Narcis B. trebuia să „asculte” de cei care l-au ajutat să-și recupereze BMW-ul, fiind constrâns moral să facă ceea ce îi cereau cei doi, adică să transporte droguri la clienți.

Conform informațiilor obținute în urma anchetei, rețeaua de trafic de droguri opera sub comanda primului dintre suspecți, care deținea legături și influență considerabilă în lumea interlopă. Acesta se ocupa de procurarea, prepararea și distribuirea drogurilor de risc și mare risc în mai multe localități din țară, având în vedere că obiectivul său era obținerea de profituri considerabile. Modul de funcționare al rețelei era unul complex și bine pus la punct. Suspecții erau implicați în activități de transport și vânzare a drogurilor, având grijă să-și ascundă operațiunile pentru a evita capturarea de către autorități. De asemenea, pentru a maximiza profitul, drogurile erau diluate cu substanțe precum paracetamolul și apoi vândute sub formă de „doze” pentru consum.

Anchetă de anvergură demarată de DIICOT

Identificarea lor de către procurorii DIICOT a plecat de la o anchetă de anvergură. În fapt, anchetatorii urmăreau o grupare extrem de periculoasă de interlopi, specializată în trafic de persoane. Așa s-a ajuns la Marian Cristian Bejan, din București, supranumit și „lordul drogurilor”, care ar fi fost implicat prin 2012 într-o răfuială de tip mafiot. Conform DIICOT, este vorba despre o tentativă de omor comisă din ordinul lui Bejan, care viza un proxenet albanez cu afaceri în zona cantonului Ticino.

Albanezul a fost urmărit cu mașina, iar într-o zonă necirculată, automobilul său a fost acroșat și oprit. Ulterior, bărbatul ar fi fost bătut cu bestialitate, de Bejan și doi complici, până când nu ar mai fi dat semne de viață. Totuși, acesta a supraviețuit atacului, astfel că asasinatul a rămas doar la nivel de tentativă. Oamenii lui Marian Bejan au fost prinși de autoritățile elvețiene, arestați și condamnați definitiv.

43.000 de euro găsiți în locuința infractorului

În octombrie 2022, anchetatorii au descins la Bejan, care era arestat la domiciliu, și au găsit în locuința acestuia 43.000 de euro, diamante, bijuterii din aur și mai multe documente, dar și o pungă de droguri. Altfel spus, Marian Bejan a continuat să-și dirijeze afacerile, mai ales că apartamentul din Sectorul 1. Verificând toate conexiunile, anchetatorii au ajuns și la cei trei care acționau în Botoșani.

Un aspect tulburător al acestei afaceri ilegale este conexiunea cu autoritățile. Unul dintre colaboratorii lui Marian Bejan era comisarul șef Robert Badea, care lucra în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) București. Acesta, inițial angajat pentru a lupta împotriva traficului de droguri, a fost implicat în mod activ în activitățile rețelei conduse de Bejan, fapt care subliniază complexitatea și perfidia acestei afaceri ilegale.

Anchetatorii au adus la lumină doar o mică parte din întreaga operațiune, însă este clar că rețeaua de trafic de droguri din Botoșani avea legături puternice cu lumea interlopă din întreaga țară.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
13.9 ° C
17.6 °
13.9 °
46 %
2.3kmh
5 %
sâm
13 °
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...