joi, iulie 18, 2024
AcasăLocal BTBebeluş în stare critică din motive necunoscute

Bebeluş în stare critică din motive necunoscute

La numai 17 zile, un băieţel deja luptă pentru viaţă. Micuţul a fost dus la Iaşi cu ambulanţa după ce starea lui s-a agravat brusc, fără vreo explicaţie.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Cazul a ajuns în atenţia medicilor în cursul zilei de marţi. Copilul, din zona Dorohoiului, a ajuns la Secţia de Pedatrie a Spitalului Județean în stare gravă. Acesta a fost diagnosticat cu sepsis, iar starea lui continua să se degradeze de la o oră la alta.

Medicii botoşăneni au presupus că starea micuţului este cauzată de o infecţie generală, plecată din zona digestivă. Din cauza sistemului imunitar slăbit, micuţul a fost imediat doborât de infecţie. Părinţii, de 19 ani mama şi 24 tatăl, au fost suprinşi de agresivitatea bolii şi probabil nu au venit imediat la medic. Din cauza stării în care era, medicii au decis transferul lui imediat la Iaşi, pentru a fi supus unui set mai amănunţit de investigaţii.

„Copilul a fost intubat şi ventilat mecanic şi ulterior transportat terestru la Iaşi. Starea lui a fost stabilă, fiind preluat de medicii ieşeni pentru investigaţii suplimentare şi conduita terapeutică”, a precizat un medic din cadrul Secţiei de Pediatrie.
Copilul a ajuns cu bine la Iaşi, unde medicii urmează să stabilească exact cauza stării lui şi să îi ajute apoi organismul să lupte cu infecţia.

Ce este septicemia

Septicemia este denumirea clinică pentru infecția sângelui cu bacterii. Această afecțiune reprezintă răspunsul cel mai sever al organismului la o infecție. Sepsisul care progresează spre șoc septic are o rată a mortalității de până la 50%, în funcție de tipul de organism implicat și este o urgență medicală. Fără intervenție de urgență, sepsisul poate duce rapid la leziuni tisulare și chiar la deces.

Septicemia și sepsisul sunt termeni diferiți, care indică două condiții distincte, sepsisul fiind o complicație gravă a septicemiei, ce provoacă infecție la nivelul tuturor organelor și sistemelor.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
30.6 ° C
30.6 °
30.5 °
50 %
3.5kmh
100 %
joi
29 °
vin
33 °
sâm
32 °
Dum
29 °
lun
27 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

La ce vremuri sunt, e bine să ai ventilator la purtător.    

EDITORIAL

La primul congres al PMR - 21-23 februarie 1948, interpelat de Petru Groza, care i-a atras atenția că închisorile sunt pline de țărani și...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...