spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTȘofer beat, fără permis de conducere, urmărit de polițiști prin oraș. Isprava...

Șofer beat, fără permis de conducere, urmărit de polițiști prin oraș. Isprava l-a costat libertatea

Un bărbat din comuna Bălușeni a ajuns în arestul poliției, după ce a urcat beat la volanul unui autoturism, fără permis de conducere, și a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă pe 8 iulie a.c., când polițiștii din cadrul poliției Municipiului Botoșani- Biroul Rutier, aflați în misiune pe Bulevardul Mihai Eminescu, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism al cărui conducător auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea.

Șofer reținut pentru 24 de ore

Echipajul de poliție a pornit în urmărirea acestuia și a reușit blocarea sa pe strada Mihail Kogălniceanu. La volan se afla un bărbat de 42 de ani, din comuna Bălușeni, iar verificările au scos la iveală că fugarul nu nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și era băut. Asta pentru că, în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat o îmbibație de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Față de conducătorul auto a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Botoșani, iar cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Alcoolemie de 1,13 mg/l 

Un alt tânăr a fost prins și el băut la volan, după un control în trafic. În vârstă de 22 de ani, acesta a fost tras pe dreapta, o sâmbătă, de un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, undeva pe Bulevardul George Enescu. În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Tot sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul național 29 A, în comuna Păltiniș, un tractor agricol, condus de un bărbat de 44 de ani, din aceeași localitate. În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. La scurt timp, și polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe drumul național 24 C, în comuna Coțușca, un autoturism condus de un bărbat, de 37 de ani, din comuna Coțușca.

Întrucât dinspre șofer se simțea un miros puternic de băuturi alcoolice, cel de la volan a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au oprit pentru control, pe drumul comunal 60, în comuna Curtești, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din municipiul Botoșani. În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
8.5 ° C
14.6 °
7.8 °
66 %
2kmh
5 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
8 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...