vineri, mai 17, 2024
AcasăLocal BTVal de controale la căminele de bătrâni din județ

Val de controale la căminele de bătrâni din județ

Prefectul județului Botoșani a dispus, prin Ordin de Prefect, verificarea centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și celor destinate copiilor, de pe raza județului Botoșani.

În acest sens, s-au constituit două comisii mixte, având în componență reprezentanți ai următoarelor instituții și autorități:

-Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoşani

-Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Botoșani

-Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Nicolae Iorga” al Județului Botoșani

-Comisariatul Judeţean pentru Protecția Consumatorilor Botoșani

-Direcția de Sănătate Publică a Județului Botoșani

-Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani

-Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoșani.

Verificările se vor efectua în baza atribuţiilor specifice fiecărei instituții, în perioada  10.07.2023-16.07.2023, cu posibilitatea prelungirii activității până la finalizarea verificării tuturor unităților de profil existente la nivelul județului Botoșani.

Activitatea comisiilor mixte va fi coordonată de către Corpul de control al Prefectului din cadrul Instituţiei Prefectului-judeţul Botoşani.

La nivelul județului Botoșani funcționează 68 de centre rezidențiale autorizate, destinate persoanelor vârstnice, destinate persoanelor adulte cu dizabilități și destinate copiilor.

Am dispus verificarea centrelor rezidențiale autorizate destinate persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și celor destinate copiilor, care funcționează la nivelul județului Botoșani, controlele se vor efectua în baza atribuţiilor specifice fiecărei instituții, raportul zilnic cu privire la rezultatele verificărilor va fi însușit şi semnat de către reprezentanții instituțiilor publice prezenți la verificare, și prezentat prefectului județului Botoșani până la orele 8.30 ale zilei următoare celei de control. Rezultatele acestor controale vor fi centralizate și transmise Ministerului Afacerilor Interne. Îmi doresc să nu avem situaţii care să impună măsuri extreme, dar nu vom tolera încălcarea legii”, a transmis prefectul Sorin Cornilă.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
7.6 ° C
10.6 °
7.2 °
63 %
2.3kmh
13 %
vin
19 °
sâm
12 °
Dum
20 °
lun
23 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că l-au băgat la bulău pe Dragnea și a unit Iohannis partidele, că era festival și în centru, dar cu altfel de muzică.

EDITORIAL

Vești „bune” pentru învățământul românesc. Săptămâna aceasta trebuia să intre în tipografii „Broșura pentru admiterea în liceu”, un document cât se poate de util...

EPIGRAMA ZILEI

Am înțeles din ce pricini Marea deloc nu le priește : El să n-audă de rechini Iar dumneaei, de … pește! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...