luni, iunie 17, 2024
AcasăLocal BTDosar penal şi amenzi de mii de lei după o acţiune de...

Dosar penal şi amenzi de mii de lei după o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere

Mai multe acțiuni pentru siguranța cetățenilor au fost organizate în județ de polițiștii botoșăneni. S-a lăsat şi cu un dosar penal.

Astfel, luni, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi, împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, nr. 5 Mihăileni și nr. 6 Pomârla, cu sprijinul jandarmilor și a polițiștilor de frontieră au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor cu violență, în zona de competență. Activitățile s-au desfășurat în zona localurilor publice și în locurile în care se formează aglomerări de persoane, forțele de ordine legitimând peste 50 de persoane. Dintre acestea, 16 au fost atenționate cu privire la modul de comportament în spațiul public, iar 4 au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială. De asemenea, a  fost constatată o infracțiune în flagrant delict.

Dosar penal pentru un șofer băut

În cadrul acțiunii, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul județean 291 C, un autoturism condus de un bărbat, de 63 de ani, din comuna Șendriceni. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat. De asemenea, bărbatul a refuzat și deplasarea la o unitate spitalicească în vederea prelevării mostrelor biologice de sânge.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Acțiuni organizate și pentru prevenirea accidentelor rutiere

Tot luni, polițiștii au organizat și o serie de acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere. Astfel, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, care au drept cauză generatoare consumul de băuturi alcoolice.

În cadrul activităților desfășurate au fost controlate peste 20 de autovehicule și au fost efectuate 9 testări cu aparatul etilotest. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 2.000 de lei.

Totodată, și în municipiu au fost aplicate amenzi în valoare de 9.000 lei, după acțiunea polițiștilor.

„Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și nr. 3 Hlipiceni și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere în zona de competență. În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate aproximativ 100 de persoane și au fost controlate 85 de autovehicule, totodată, fiind efectuate 45 de testări cu aparatul etilotest”, se arată în comunicatul emis de IPJ.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 6.000 de lei.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
20.7 ° C
22.7 °
20.6 °
64 %
2.2kmh
11 %
lun
27 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
26 °
vin
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De când cu egalităţile astea de gen, nici nu mai ştii cine intră peste tine la baie.

EDITORIAL

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) ori s-au făcut de râs, ori au făcut-o intenționat, caz în care și-au bătut...

EPIGRAMA ZILEI

Sper ca la iarna  viitoare Să nu strig iar în gura mare : ”La vremuri noi, Tot ... boi!” -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...