spot_img
marți, mai 7, 2024
AcasăLocal BTPrimărie lăsată fără acoperiș în urma furtunii de marți seară. Mai multe...

Primărie lăsată fără acoperiș în urma furtunii de marți seară. Mai multe localități au rămas fără apă

Fenomenele meteo extreme care s-au abătut asupra județului în seara zilei de marți, 25 iulie a.c., au provocat mai multe pagube în județ.

Una dintre clădirile cele mai afectate este chiar sediul Primăriei comunei Dobârceni, unde vijelia a smuls acoperișul și l-a aruncat peste un garaj, bucăți din acesta ajungând și pe terenul de sport aflat în apropiere.

„În jurul orei 21 a fost o vijelie care a smuls pur și simplu acoperișul de pe clădire. Așa ceva nu am mai văzut…Acoperișul era realizat de prin 1986, dar structura din lemn nu era afectată pentru că, în ciuda vechimii, lemnul era sănătos. Mai sunt clădiri în apropiere, dar ciudat este că numai acoperișul primăriei a fost distrus. A fost un vârtej și a prins probabil un punct mai slab…Nu îmi explic de ce s-a întâmplat așa ceva. Sediul Primăriei este cu etaj și este posibil să fi fost expus la vijelie”, a spus primarul comunei Dobârceni, Dorel Bunduc.

În cursul zilei de astăzi, primarul și cei din cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență au urcat pe clădire și au analizat efectele distrugerilor provocate și s-a ajuns la concluzia că activitatea instituției nu va avea de suferit. „Sediul are și un planșeu din beton și sperăm să reziste. Am pus câteva folii de protecție acolo unde am observat unele fisuri și am anunțat Instituția Prefectului, care urmează să trimită o comisie pentru a stabili pagubele pentru că noi nu suntem de specialitate”, a adăugat primarul comunei, Dorel Bunduc.

20 de localităţi au rămas fără apă

Tot din cauza descărcărilor electrice din cursul serii de marți, alimentarea cu apă a fost întreruptă în peste 20 de localităţi. Cauza ar fi un incendiu izbucnit la un transformator, care a dus la sistarea furnizării energiei electrice la staţia de pompare a apei potabile de la Stânca Costeşti administrată de Nova Apaserv.

„Prin urmare, alimentarea cu apă potabilă este întreruptă în cursul zilei de astăzi, 26 iulie a.c., către utilizatorii din oraşele Ştefăneşti şi Săveni, respectiv localităţile Stânca, Mihălăşeni, Călăraşi, Răuseni, Santa Mare, Româneşti, Hlipiceni, Durneşti, Dobârceni, Bobuleşti, Dângeni, Ungureni, Drislea, Ionăşeni, Truşeşti, Albeşti, Todireni, Guranda, inclusiv comunele Bivolari şi Andrieşeni din judeţul Iaşi”, a aratăt operatorul de apă.

Echipele de intervenţie ale Delgaz Grid lucrează în prezent pentru remedierea defecţiunii şi repunerea în funcţiune a instalaţiei ce alimentează staţia de pompare, dar avaria a fost una de amploare așa că lucrările vor dura ceva mai mult. Reluarea furnizării apei se va face treptat şi va fi resimţită de utilizatori în funcţie de localizarea şi configuraţia terenului în zonele de distribuţie.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
23.5 ° C
23.8 °
22.2 °
57 %
3.3kmh
100 %
mar
21 °
mie
15 °
joi
18 °
vin
21 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Bine că începe campania și trebuie să strângă corturile că cine știe cum ajunge săracul om.

EDITORIAL

Suntem în campanie electorală și mesajele curg gârlă din toate părțile. Problema e că sunt cam lipsite de substanță, din categoria „am marcat și...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...