vineri, mai 17, 2024
AcasăLocal BTLuptă pentru viaţă pierdută de avocata care s-a înecat în Prut (video)

Luptă pentru viaţă pierdută de avocata care s-a înecat în Prut (video)

Avocata care ieri a ajuns la spital în stare critică după ce s-a înecat în Prut a pierdut lupta pentru viaţă, la 12 ore de la internare.

În vârstă de 53 de ani, aceasta a ajuns la spital cu echipajul SMURD, după ce a fost scoasă din apă de soțul ei și resuscitată de un echipaj al Ambulanței Ripiceni. În ciuda eforturilor cadrelor medicale, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, la puțin timp după ora trei, avocata a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi resuscitată.

“Din păcate aspirase și înghițise foarte multă apă. Stomacul și plămânii erau plini de apă. Resuscitarea a fost cu succes pentru că inima era sănătoasă. Din păcate a aspirat foarte multă apă”, a precizat un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență.

Tragedie petrecută la un grătar

Tragedia de la care a pornit totul a avut loc sâmbătă. Avocata a mers pe malul apei la un grătar, împreună cu familia. Cunoscută ca o bună înotătoare, femeia a intrat în apă pentru a face pluta. După aproape 15-20 de minute, soțul său a observat că femeia zăcea în apă nemișcată, cu fața în jos, la 3-4 metri de mal.

Bărbatul a scos-o imediat din apă, fără suflare. Acesta a sunat imediat la 112, cerând ajutorul cadrelor medicale, care au ajuns în scurt timp la fața locului. Echipajul medical, unul extrem de experimentat, a ajuns la fața locului în decurs de doar câteva minute. Astfel au fost începute imediat manevrele de resuscitare, femeia primind și mai multe fiole de adrenalină. Din fericire, inima acesteia a repornit, după aproximativ 20 de minute. Ulterior, la fața locului a ajuns și echipajul SMURD cu medic, femeia fiind preluată și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10 ° C
10.6 °
9.3 °
82 %
1.6kmh
39 %
vin
19 °
sâm
12 °
Dum
20 °
lun
23 °
mar
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că l-au băgat la bulău pe Dragnea și a unit Iohannis partidele, că era festival și în centru, dar cu altfel de muzică.

EDITORIAL

Vești „bune” pentru învățământul românesc. Săptămâna aceasta trebuia să intre în tipografii „Broșura pentru admiterea în liceu”, un document cât se poate de util...

EPIGRAMA ZILEI

Am înțeles din ce pricini Marea deloc nu le priește : El să n-audă de rechini Iar dumneaei, de … pește! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...