spot_img
miercuri, mai 8, 2024
AcasăLocal BTFilm turnat la Botoşani, prezentat în cinematografele din SUA

Film turnat la Botoşani, prezentat în cinematografele din SUA

Filmul Oameni de treabă, produs de o botoşăneancă şi turnat în 2021 la Botoşani, va fi lansat în cinematografele americane. 

Filmul regizat de Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian şi  Crina Semciuc va avea premiera în New York pe 4 august la NYC’s Quad, urmată de o proiecţie în Los Angeles la Laemmle Royal. Oameni de treabă a fost asemănat de jurnaliştii americani cu stilul fraţilor Coen şi cu seria Twin Peaks.

„Câştigător a 6 premii Gopo, echivalentul Oscarurilor româneşti, inclusiv pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun actor în rol principal, Cel mai bun actor în rol secundar şi Cel mai bun montaj, drama va fi lansată pe 4 august la teatrul Quad din New York şi pe 11 august la Laemmle Royal din Los Angeles de către Dekanalog. Înainte de lansarea filmului, care a fost comparat cu stilul celor fraţilor Coen şi cu seria Twin Peaks, suntem bucuroşi să lansăm exclusiv trailer-ul pentru SUA”, anunţă jurnaliştii americani, pentru site-ul TheFilmStage.com, citaţi de Pagina de Media.

Scenariu scris de un botoşănean

Oameni de treabă este un film românesc din 2022 încadrat în genul dramă-comedie neagră. Regizat de Paul Negoescu şi scris de botoșăneanul Radu Romaniuc şi de Oana Tudor, filmul are o distribuţie variată. Actorii Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian şi Crina Semciuc ne transpun într-o zonă rurală din Nordul României. De asemenea, în distribuție regăsim și actori botoșăneni – de pildă Gheorghe Frunză sau Alexandra Vicol, iar producătorul filmului, Anamaria Antoci, este tot din Botoșani.

Lungmetrajul s-a filmat în judeţul Botoșani, mare parte în zona comunei Răchiţi. Filmările au durat timp de 25 de zile, în primăvara anului 2021. Este adusă în atenție povestea lui Ilie (Iulian Postelnicu), polițist într-un sat din Nordul României. Înconjurat de corupție (primarul și preotul din sat fac trafic cu țigări din Ucraina), Ilie are un moment de analiză și vrea să-și facă datoria, să se așeze la casa lui, să aibă o viață normală.

Filmul a avut premiera internațională în 2022 la Festivalul de Film de la Sarajevo și a fost selectat în peste 20 de festivaluri internaționale.

Oameni de treabă, selectat la zeci de festivaluri internaţionale

Filmul “Oameni de treabă” a fost lansat în cinematografele din România în noiembrie anul trecut, iar din aprilie anul acesta poate fi urmărit şi pe platforma de streaming Netflix. Pelicula a fost selectată la peste 20 de festivaluri internaţionale.

„Filmul este o coproductie Romania-Bulgaria, fiind realizat de companiile romanesti Papillon Film, Tangaj Production si Avanpost Production, din Bulgaria de Screeing Emotions. A beneficiat de sustinere financiara din partea Centrului National al Cinematografiei atat din Romania cat si din Bulgaria dar si din programul Creative Europe – MEDIA, Eurimages, Mediacom Romania si Omnicom Media Group”, se explică în articolul de pe Urban.ro, citat de Pagina de Media.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15 ° C
15.6 °
13.8 °
84 %
5.1kmh
100 %
mie
16 °
joi
17 °
vin
20 °
sâm
17 °
Dum
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Bine că începe campania și trebuie să strângă corturile că cine știe cum ajunge săracul om.

EDITORIAL

Suntem în campanie electorală și mesajele curg gârlă din toate părțile. Problema e că sunt cam lipsite de substanță, din categoria „am marcat și...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...