spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTBotoşăneanul împuşcat pe muntele Athos a pornit cu ambulanţa spre casa. Ce...

Botoşăneanul împuşcat pe muntele Athos a pornit cu ambulanţa spre casa. Ce spune MAE (video)

Bărbatul de 51 de ani din Tudora, care a fost împușcat de un preot român pe Muntele Athos, a pornit spre casă.

Botoşăneanul a fost preluat de o ambulanţă din Salonic, iar în această noapte va ajunge la Bucureşti. De acolo acesta urmează să fie preluat de un echipaj de la Ambulanța Botoșani, care îl va aduce la Spitalul Judeţean „Mavromati”.

În Grecia a fost demarată o anchetă pentru a se stabili exact ce a păţit botoşăneanul. „MAE prin Consulatul General al României la Salonic, a fost notificat, pe 2 august, cu privire la spitalizarea unui cetățean român în localitatea Polighiros, ca urmare a unui incident soldat cu rănirea prin împușcare a acestuia. O anchetă pentru stabilirea circumstanțelor este în curs de desfășurare”, a declarat Radu Filip, purtător de cuvânt al MAE.

Bărbat împușcat de un preot

Bărbatul din Tudora era muncitor necalificat şi a fost împușcat pe Muntele Athos de un preot care l-ar fi confundat cu o pisică. Circumstanțele acestui caz sunt anchetate acum de poliția greacă, în timp ce familia a cerut sprijin Consulatului României în Salonic pentru ajutarea bărbatului.

Familia bărbatului acuză un preot român care slujește pe Muntele Athos, la care acesta muncea de la începutul anului, că l-a împușcat în picior. Mai mult, familia susține că preotul i-ar fi promis că va avea grijă de el dacă nu va relata adevărul despre incident, dar l-a abandonat în spital.

Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, ar fi lucrat în Grecia de doi ani, la schitul Cei 12 Apostoli. Acolo îl ajuta la diverse munci pe un preot român, despre care familia acestuia știe că s-ar numi părintele Caliopie. Incidentul s-ar fi întâmplat în dimineața zilei de 26 iulie. Atunci, la chilia preotului a venit o pisică. La început, preotul i-a dat să mănânce, dar la un moment dat s-a înfuriat, a luat o pușcă de vânătoare și, cu toate că în prejmă se afla și muncitorul, a tras. Bietul animal a reușit să fugă și să scape neatins, însă bucăți din alice i-au secerat picioarele muncitorului.

Bărbatul împuşcat de un preot riscă să rămână fără un picior

Speriat, preotul a anunțat autoritățile și mai multe echipaje de ambulanță și poliție au ajuns la locul accidentului. Înainte, preotul l-ar fi îndrumat pe omul rănit să declare că totul a fost un accident la vânătoare, nicidecum o intenție clară de a folosi arma în altă circumstanță.

Nepoata bărbatului, originar din comuna Tudora, județul Botoșani, spune că preotul ar fi responsabil de un accident căruia i-a căzut victimă unchiul său. Bărbatul este acum internat în stare gravă în spitalul din Halkidiki.

„Unchiul meu era ajutor de casă, tăia și aduna lemne, fiind plătit cu 60 de euro pe zi. În acea dimineață, preotul s-a enervat pe o mâță. A luat pușca, dar animalul nu stă pe loc și, până să dea în pisică, l-a împușcat pe unchiul meu. L-au dus la spital, i s-a luat declarație. Preotul i-a zis să declare că a fost împușcat în alte circumstanțe, că altfel o să fie închis. I-a promis că are grijă de el, că suportă el cheltuielile de operație și că va fi ok. I-a spus să declare că au fost la o vânătoare de mistreți, preotul s-a împiedicat și glonțul a ricoșat”, a spus Alina Sandu, nepoata bărbatului împuşcat de un preot.

Femeia susține că, la internare, preotul i-ar fi luat unchiului său și actele, și hainele. Apoi nu s-a mai interesat de el, lăsându-l ”ca pe un câine” în spital.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
8.5 ° C
14.6 °
7.8 °
66 %
2kmh
5 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
8 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...