spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTBotoșăneni prinși pe picior greșit cu ajutorul sistemului public de supraveghere

Botoșăneni prinși pe picior greșit cu ajutorul sistemului public de supraveghere

Poliția Locală a avut o activitate intensă în perioada 1 – 8 august a.c., mai mulți botoșăneni fiind sancționați după ce au fost surprinși pe camerele de supraveghere încălcând normele de conviețuire socială și chiar recurgând la gesturi bizare. Astfel, au fost aplicate amenzi de aproape 60.000 de lei, iar printre faptele pedepsite s-a numărat și aprinderea unor focuri pentru alungarea țânțarilor.

În intervalul menţionat, poliţiştii comunitari au intervenit la 121 de sesizări telefonice primite de la cetățeni, dar și la 51 de sesizări din dispecerat. Misiunile desfășurate au vizat în general menținerea ordinii și liniștii publice pe raza municipiului Botoșani.

„Pentru încălcarea prevederilor legale, polițiștii locali au întocmit un număr de 185 procese verbale de constatare a contravențiilor, sancțiuni fiind aplicate în funcție de gravitatea faptei, cuantumul total al amenzilor fiind de 58.610 lei. Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-a aplicat un număr de 63 sancțiuni contravenționale, potrivit prevederilor Legii nr. 61/1991. Faptele constatate și sancționate au fost: tulburarea liniștii publice, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, apelarea la mila trecătorilor etc.”, precizează Poliția Locală.

Dați de gol de sistemul public de monitorizare video

Printre botoșănenii amendați de agenții comunitari se numără mai mulți bărbați care au consumat băuturi alcoolice pe domeniul public și tineri a căror distracție deranja vecinii. S-a intervenit atât în zona centrală a orașului, cât și pe străzile periferice, sancțiunile aplicate situându-se între 200 și 600 de lei.

De asemenea, polițiștii au monitorizat atent și imaginile furnizate de sistemul public de supraveghere. Două situații au fost corectate datorită dispeceratului care funcționează în oraș: un tânăr care se delecta cu alcool pe o bancă din Centrul Istoric și un grup de persoane care aprindeau resturi de vegetație în Parcul Tineretului.

„Polițistul local din dispecerat a observat, pe una din camerele de supraveghere, că pe spațiul din fața blocurilor din zona Parcul Tineretului, sunt aprinse mai multe focuri, motiv pentru care a direcționat la fața locului patrula auto. Ajungând în zonă polițiștii locali au constatat că mai mulți tineri aprinseseră focuri pe domeniul public. Întrebați fiind despre ceea ce se întâmplă, aceștia au motivat că au dat foc la diverse resturi vegetale cu scopul de a alunga țânțarii”, relatează reprezentanții Poliției Locale.

Instituția menționează că va continua să acționeze pentru păstrarea unui climat de siguranță publică, îndemnând cetățenii să respecte legislația și normele sociale.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14 ° C
14.6 °
13.8 °
54 %
2.2kmh
85 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
24 °
mie
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...