spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTO vedetă a pianului va concerta la Botoșani, în Centrul Istoric

O vedetă a pianului va concerta la Botoșani, în Centrul Istoric

Săptămâna viitoare, pe 17 august 2023, în Centrul Istoric va debuta cea de-a II-a ediție a Festivalului Instituțiilor de Cultură (FIC). În cadrul acestuia, la Botoşani va concerta Richard Clayderman, denumit de Cartea Recordurilor cel mai de succes pianist al tuturor timpurilor.

Festivalul va dura trei zile. În prima zi, începând de la ora 19:00, Teatrul pentru Copii și Tineret „Vasilache” va prezenta, în Centrul Istoric, spectacolul „Soacra cu trei nurori”, urmat de Teatrul „Mihai Eminescu”, ce va aduce în atenția audienței, începând cu ora 21:00, „Noaptea unui vis de vară”.

Ziua a doua a festivalului va fi dedicată Filarmonicii de Stat George Enescu. Începând cu ora 19:00, tot în Centrul Istoric, Baccara, grupurile vocale Brio Sonores și Dimmas, Amadeus, soprana Operei Naționale din Iași – Ana Maria Donose, tenorul Eusebiu Huțanu și tenorul Operei Naționale din Cluj – Florin Estefan vor fi invitații orchestrei Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorilor Alexandru Ilie și Xenti Runceanu.

Momentul cel mai așteptat al serii va fi recitalul invitatului special, Richard Clayderman. Atmosfera va fi întreținută de The sky ballet, Superchill (percuție), Giancarlo Palena (bandoneon) și Ovidiu Lupu (pian). Accesul publicului va începe de la ora 18:30.

În ultima zi a FIC, pe 19 august, de la ora 15:00, la Cinematograf Unirea, Teatrul „Mihai Eminescu” va oferi proiecția „Amintiri din copilărie”.

Acces gratuit la spectacolele din cadrul festivalului

Accesul la festival se va face pe bază de invitații oferite gratuit, ce se pot procura la sediul Filarmonicii de Stat George Enescu, începând cu data de 10 august 2023, de la ora 12:00, în limita locurilor disponibile.

Cine este Richard Clayderman

Richard Clayderman a fost senumit de Cartea Recordurilor drept „cel mai de succes pianist al tuturor timpurilor” graţie carierei sale impresionante care cuprinde peste 1.300 de piese înregistrate şi 150 de milioane de albume vândute în întreaga lume.

Născut pe 28 decembrie 1953 la Paris, Richard Clayderman a învăţat să cânte la pian de la tatăl său, profesor de pian. La vârsta de 12 ani a fost acceptat la Conservatorul din Paris, unde a avut mare succes în anii adolescenţei. Dificultăţile financiare, precipitate de boala tatălui său, l-au împiedicat să aibă o carieră promiţătoare de pianist clasic. Atunci, pentru a-şi câştiga existenţa, a lucrat ca funcţionar bancar, precum ca şi acompaniator pentru mai multe trupe. A acompaniat cântăreţi francezi faimoşi precum Johnny Hallyday, Thierry Le Luron şi Michel Sardou.

În 1976 a fost invitat de către Olivier Toussaint, un producător francez, şi de către partenerul său, Paul de Senneville pentru a înregistra o baladă pentru pian. De Senneville a compus această baladă ca un tribut pentru noua lui fiică, Adeline. A fost ales dintre peste 20 de pianişti valoroşi, iar numele lui Pagès a fost schimbat în Richard Clayderman (a preluat numele străbunicii sale pentru a evita pronunţarea greşită a numelui său adevărat în afara Franţei). Cântecul, intitulat Ballade pour Adeline, a fost un succes, fiind vândute 22 de milioane de copii în 38 de ţări. S-a numit Ballade pour Adeline.

Până acum, Richard Clayderman a susţinut peste 2.000 de concerte pe tot globul, cântând în faţa a peste 6 milioane de oameni. A primit peste 340 de discuri de aur şi platină în cariera sa.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
23.7 ° C
24.3 °
23.6 °
37 %
2.5kmh
8 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...